Θριάσιο: Ασθενείς με Covid νοσηλεύτηκαν σε κοντέινερ λόγω έλλειψης κλινών

"Τα νοσοκομεία πλημμυρίζουν από ασθενείς με Covid, μετατρεπόμενα το ένα μετά το άλλο σε νοσοκομεία μιας νόσου"

NewsRoom 15/11/2021 | 10:27

Σε κοντέινερ νοσηλεύτηκαν ασθενείς με κορονοϊό στο Θριάσιο Νοσοκομείο, λόγω έλλειψης κλινών, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου στην πρωινή εκπομπή του Open.

"Χθες το πρωί έκλεισε η εφημερία του Θριασίου με μηδενικές διαθέσιμες κλίνες Cοvid, είτε απλές κλίνες νοσηλείας ή ΜΕΘ, με τρεις ασθενείς με Covid να νοσηλεύονται αναγκαστικά σε κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου και έξι διασωληνωμένους ασθενείς μη Covid να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, διατρέχοντας σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία τους. Και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του τι συμβαίνει, πιθανόν σε μεγαλύτερη κλίμακα, και στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία. Αν θέλετε ένα συγκριτικό στοιχείο, ακριβώς την ίδια μέρα πέρυσι νοσηλεύαμε στο Θριάσιο 39 ασθενείς με Covid, σήμερα νοσηλεύουμε 55. Αν κάνετε την πράξη έχουμε μια αύξηση των εισαγωγών γύρω στο 35-40%. Πέρα από τον εμβολιασμό που είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση της επιδημίας, δεν παίρνονται τα υπόλοιπα μέτρα που είναι εξίσου αναγκαία για να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους που καταγράφονται δεκάδες κρούσματα, για τα σχολεία και τις σχολές, και βέβαια δεν παίρνονται μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων", ανέφερε ο κ. Μ. Βαρδαβάκης.

Ο ίδιος σημείωσε: "Για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, άνοιξαν επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ στο νοσοκομείο, στερώντας τα βέβαια από τους ασθενείς με τις υπόλοιπες ασθένειες, και μεταφέρθηκαν οι ασθενείς από τα κοντέινερ και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, αλλά αυτή είναι η τάση: σιγά-σιγά τα νοσοκομεία να πλημμυρίζουν από ασθενείς με Covid, μετατρεπόμενα το ένα μετά το άλλο σε νοσοκομεία μιας νόσου, με παράπλευρες απώλειες που θα τις πληρώσουν πολύ ακριβότερα οι ασθενείς με άλλες παθήσεις".