Θρασύς κι ατάραχος

“Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.”

larisa mitsotakis

Ο τίτλος του άρθρου «Ελληνική κληρονομική δημοκρατία» ανήκει στην αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung η οποία με ωμό και ξεκάθαρο τρόπο αναφέρεται στο φαινόμενο του νεποτισμού στη χώρα μας, με την -ιστορικά- κορυφαία έκφανση του που είναι (ποια άλλη;) η οικογένεια Μητσοτάκη.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζεται ως εκσυγχρονιστής παντού και αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις, ενώ καλλιεργεί την παράδοση της οικογενειοκρατίας προς όφελος της οικογένειάς του, ατάραχος καθώς είναι και θρασύς» σημειώνεται στο άρθρο.

Αναφερόμενη στα τρία παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη και στις ιστορίες τους, η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ο υιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κώστας, βρήκε εύκολα δουλειά στις Βρυξέλλες ως εργαζόμενος στον Ισπανό ευρωβουλευτή Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς μόλις τελείωσε τις σπουδές του σε ακριβό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ στη Βοστώνη και τη στρατιωτική του θητεία. Ο υιός Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός μη Ισπανός στο επιτελείο του».

«Η Σοφία, 25 ετών σήμερα, επωφελήθηκε από την πατρική φροντίδα. Αμέσως μετά τις σπουδές της στη δημόσια υγεία στο Τζονς Χόπκινς προσελήφθη στο γραφείο της παγκόσμιας επενδυτικής CVC. Πήρε τη θέση αυτή αφότου ο πατέρας της έγινε πρωθυπουργός.
Από το 2020 η CVC έχει αποκτήσει πέντε (Vivartia, Skroutz, D-Marina, National Insurance, ΔΕΗ) από τις τρέχουσες έξι συμμετοχές της σε ελληνικές εμβληματικές εταιρείες, όλες επί θητείας μπαμπά πρωθυπουργού Μητσοτάκη».

«H μικρότερη της παρέας, η 20χρονη Δάφνη, ξεκίνησε τις σπουδές της στο φημισμένο και πανάκριβο πανεπιστήμιο Yale. Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης πέταξε εκεί για να μην την αφήσει μόνη της. Στην περίπτωση των πολιτικών της φιλοδοξιών, όμως, ο κανόνας προς το παρόν αναφέρει: περιμένετε και θα δείτε».

Όσο για την περιουσία της οικογένειας, η εφημερίδα αναφέρει με οξύ όσο και γλαφυρό τρόπο:
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2020 ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Μαρέβα, χρωστούσαν ένα όμορφο 1,3 εκατ. ευρώ σε τράπεζες. Τα δάνεια που ήταν προς αποπληρωμή συμψηφίστηκαν με 40 ακίνητα, πέντε αυτοκίνητα και περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ σε αποταμιεύσεις.
Το εισόδημα της 56χρονης Μαρέβας για το 2020 ήταν πολύ μέτριο, ακόμη και για τα νεοελληνικά μεταπτωχευτικά πρότυπα: 9.244,10 ευρώ.
Το ελίτ σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών (της Δάφνης) έχει πολύ μεγαλύτερα ετήσια δίδακτρα από όσα έβγαλε η Μαρέβα Μητσοτάκη το 2020»

Αυτός ο άνθρωπος, ο καλός οικογενειάρχης, ο άνθρωπος που φροντίζει για το δικό του καλό και το καλό των παιδιών του, ο -«ατάραχος και θρασύς»- πρωθυπουργός της χώρας, είναι αυτός που:
Aρνείται να χτυπήσει την αισχροκέρδεια (αντίθετα επαίρεται για τα υπερέσοδα).
Aρνείται να μειώσει το ΦΠΑ και τον ΕΦΚ.
Aρνείται να δώσει την 13η σύνταξη και τα αναδρομικά των συνταξιούχων που τους κοροϊδεύει τέσσερα χρόνια κατάμουτρα
Kατάργησε το οκτάωρο, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την αποζημίωση υπερωριακής εργασίας, τις αιτιολογημένες απολύσεις.
Iδιωτικοποίησε την ΔΕΗ και νομοθέτησε την ιδιωτικοποίηση και του νερού.
Aποδεκάτισε την δημόσια υγεία και ευθύνεται -με την πολιτική του- για τουλάχιστον από τους μίσους θανάτους της πανδημίας.

Αυτός ο άνθρωπος ζητάει πάλι την ψήφο σου για να επιταχυνθεί η οικονομική ανάπτυξη (των ολιγαρχών), για να προχωρήσει η ψηφιοποίηση του κράτους (των Τεμπών), για ένα ισχυρό σύστημα υγείας που μας αξίζει (όσο αξίζει το οικόπεδο που θα πουλάς για να βρεις την υγειά σου).

Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.”

Από φυλλάδιο του 1981 των Ανώνυμων Αλκοολικών στην Αμερική

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…