Θοδωρής Δρίτσας: "Να πρωταγωνιστήσουν οι πολίτες"

“Θέλουμε τους πολίτες πρωταγωνιστές και να ενθαρρυνθούν να ασκούν κοινωνικό έλεγχο και να συναποφασίζουν”, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο…

dritsas 6

“Θέλουμε τους πολίτες πρωταγωνιστές και να ενθαρρυνθούν να ασκούν κοινωνικό έλεγχο και να συναποφασίζουν”, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας, επικεφαλής του συνδυασμού «Λιμάνι Αγωνίας- Πειραιάς, η πόλη μας».

Ο κ. Δρίτσας, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει αν εκλεγεί, τόνισε ότι η κρίση προκάλεσε αρκετές οδύνες και ότι θα πρέπει να υπάρξει αναδιανομή του πλούτου και αλλαγή κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών, προκειμένου να εξυγιανθεί το πολιτικό σύστημα, αλλά και ότι οι δήμοι πρέπει να γίνουν τοπικές κυβερνήσεις και όχι εξαρτήματα της κεντρικής εξουσίας.

Αναλύοντας τις προτεραιότητες της πολιτικής του, μίλησε για συγκρότηση δικτύου κοινωνικής προστασίας, προκειμένου να μην υπάρχει άνθρωπος στον Πειραιά χωρίς στέγη, τροφή, φάρμακα, ιατρική κάλυψη, σχολείο και παιδικό σταθμό, είπε ότι το λιμάνι θα πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο με τη συμμετοχή του δήμου, να στηριχθεί το εμπόριο της πόλης και επισήμανε την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Είπε επίσης ότι θα πρέπει να γίνει καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και κυρίως να χρησιμοποιούνται τα χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα. Για τα δημοτικά τέλη ανέφερε πως δεν μπορεί να συζητήσει κανείς για αύξησή τους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αναλογικές ελαφρύνσεις σε πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ενώ είπε ότι θα εξεταστεί η ανταποδοτικότητα των δημοτικών τελών.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, σχετική με ενδεχόμενη κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή «περί ασυμβιβάστου βουλευτή και υποψηφίου δημάρχου» τόνισε πως όλοι θα προσαρμοστούμε σε αυτήν τη ρύθμιση.

Δήλωσε ότι είναι βουλευτής Πειραιά και ότι η θέση αυτή δεν αποτελεί αξίωμα, αλλά ευθύνη και δεν είναι ρόλος αλλά δουλειά, δέσμευση, εντολή από τους πολίτες και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως έχει ακόμα αντοχές να αντεπεξέλθει και στα δύο.

Αναφερόμενος στον νυν δήμαρχο Πειραιά, είπε ότι ο συνδυασμός του δεν πρόκειται ποτέ να αρνηθεί τα όποια θετικά της θητείας του Βασίλη Μιχαλολιάκου, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο νυν δήμαρχος μιμείται το κυβερνητικό “success story”, ενώ οργανώνει μια άτυπη προεκλογική καμπάνια με δημόσιο και δημοτικό χρήμα, προβάλλοντας μια εικονική πραγματικότητα, ώστε να κρύψει την αλήθεια, με τη βοήθεια των αμειβομένων επιχειρήσεων επικοινωνίας.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο κ. Μιχαλολιάκος μπορεί να έχει πολιτευτεί ως δήμαρχος, «απογδυόμενος την κομματική ταυτότητα», ωστόσο, είπε, είναι ένας άνθρωπος του κομματικού μηχανισμού, ιεραρχημένου για να χειραγωγεί τις συνειδήσεις, τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πολιτών, καθώς το κόμμα που έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών, όχι μόνο ευθύνεται για την οικονομική κρίση, για τα μνημόνια και για όλα αυτά τα δεινά που υφίσταται η ελληνική κοινωνία, αλλά έχει πρωτοστατήσει και «σε όλες εκείνες τις στρεβλώσεις της ανόθευτης δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών».

«Μια ακόμα φορά να αναπτυχθούν μηχανισμοί παραπλάνησης και στρέβλωσης της ανόθευτης θέλησης του πειραϊκού λαού εμείς δεν θα το επιτρέψουμε» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, σημειώνοντας ότι αυτά τα ξέρει η πειραϊκή κοινωνία.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ