Την παραίτηση Κουρουμπλή ζήτησε ο Μητσοτάκης – "Δεν θα παραιτηθώ ποτέ όσο εσείς το ζητάτε" απάντησε ο υπουργός

Στα ύψη είναι το πολιτικό θερμόμετρο στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, στην οποία έχουν κληθεί υπουργοί και φορείς για να ενημερώσουν σχετικά με τη ρύπανση στο Σαρωνικό, με τον παρόντα αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά την παραίτηση του Π. Κουρουμπλή και τον υπουργό να του απαντά ότι ψεύδεται για όσα τον κατηγόρησε, υποστηρίζοντας αντιθέτως ήταν άμεση η κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων Υπουργείων και του Λιμενικού.

59c23c3e1dc5248a738b458c

«Προσωπικά σας χρεώνω ότι υποτιμήσατε την έκταση του προβλήματος. Πέρασαν τρεις μέρες για να κινητοποιηθείτε ουσιαστικά και να καταλάβετε τι ακριβώς συνέβη. Γιατί αργήσατε; Προτιμήσατε την αγγλική πρωτεύουσα αντί να προΐσταστε εκεί που ήταν το πρόβλημα. Γιατί καθυστερήσατε να ενημερώσετε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ασφάλεια και το Περιβάλλον στη Θάλασσα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Π. Κουρουμπλή.

Ο κ. Κουρουμπλής παρενέβη διαψεύδοντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν ενημέρωσε άμεσα τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό.

«Ή εσείς λέτε ψέματα ή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός. Ανάμεσα στους δύο πιστεύω τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό», αντέτεινε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας νέα έντονη αντίδραση του κ. Κουρουμπλή που επέμενε ότι ψεύδεται ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ έκανε λόγο για «Μητσοτακέικο ψέμα».

«Δεν θα παραιτηθώ. Δεν σας φοβάμαι…», συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής.

«Ντροπή σας. Τρεις μέρες στο Λονδίνο ήσασταν και δεν επιστρέφατε πίσω. Δεν ντρέπεστε. Να παραιτηθείτε αν έχετε στοιχειώδη ευαισθησία», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θα παραιτηθώ ποτέ όσο εσείς το ζητάτε», αντέδρασε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Εν συνεχεία, ο κ. Κουρουμπλής, απαντώντας για το πλοίο της ΕΜSA, τόνισε πως δεν υπήρξε καθυστέρηση γιατί το καράβι ήταν σε αποστολή.

Ένταση για τις αντιδράσεις συμβούλου του Κουρουμπλή

Οι γκριμάτσες και οι αντιδράσεις μίας συμβούλου του υπουργού Ναυτιλίας προκάλεσαν την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του Γιώργου Αμυρά. Η σύμβουλος του κ. Κουρουμπλή -σύμφωνα με τα λεγόμενα των Μητσοτάκη, Αμυρά και Πλακιωτάκη- γελούσε και έκανε γκριμάτσες κατά την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ. Τότε, ο κ. Μητσοτάκης σε αυστηρό ύφος της ζήτησε να αποχωρήσει αν δεν μπορεί να σοβαρευτεί. 

Αφού ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Γιώργος Αμυράς αντέδρασε για τη συμπεριφορά της συμβούλου του υπουργού, ζητώντας την αποβολή της. «Την παρακολουθώ τόση ώρα, πρώτη φορά βλέπω σύμβουλο να παρακολουθεί και να κάνει γκριμάτσες. Πού νομίζετε ότι είστε στο Μάπετ σόου;» διερωτήθηκε.  

Αμέσως μετά και ο Γιάννης Πλακιώτικης, σε έντονο ύφος, ζήτησε την αποβολή της από την αίθουσα, με τον Παναγιωτη Κουρουπλή που ήταν στο βήμα να επιχειρεί να ρίξει τους τόνους.

Δείτε το βίντεο:


«Να μην γινόμαστε υποκριτές»

Στην τελευταία τοποθέτηση του ο υπουργός Ναυτιλίας προανήγγειλε συνάντηση με όλους τους αρμόδιους φορείς τοπικής ή μη αυτοδιοίκησης, με σκοπό να συμβάλουν στην επικαιροποίηση εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για ένα «πιο λειτουργικό, πιο παρεμβατικό και πιο αποτελεσματικό» σχέδιο. Πρόσθεσε δε, πως όσα προκύψουν από τη συνάντηση και από την κατάρτιση του σχεδίου αυτού θα έρθουν και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για να εμποτιστεί με περαιτέρω προτάσεις.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χαρακτήρισε δε την ξαφνική υπερευαισθησία κάποιων ως υποκριτική. «Η ευαισθησία για το περιβάλλον δεν γίνεται μόνο όταν εκδηλώνεται ένα γεγονός, γιατί γινόμαστε υποκριτές» είπε και συμπλήρωσε πως ο Πειραιάς και ο κόλπος της Ελευσίνας βρίθουν ναυαγίων. Κλείνοντας, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως όλα τα πιο σύγχρονα μέσα για την απορρύπανση θα χρησιμοποιηθούν μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα. 

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…