Την απέβαλαν από το σχολείο επειδή η φούστα της ήταν πολύ μακριά

Μια 16χρονη μαθήτρια πήρε αποβολή από το σχολείο της στην Γαλλία με την αιτιολογία ότι η φούστα που φορούσε ήταν υπερβολικά μακριά.

5730986c1dc524725c8b45f7

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, ο διευθυντής του σχολείου ζήτησε από τη νεαρή κοπέλα να αποχωρήσει από το μάθημα και να πάει στο σπίτι της επειδή το μήκος της μάξι φούστας της την καθιστά «θρησκευτικό σύμβολο», κάτι που έχει απαγορευθεί στα κρατικά σχολεία της χώρας από το 2004.

Με βάση έναν γαλλικό νόμο που ψηφίστηκε πριν από 12 χρόνια, με σκοπό τη διαφύλαξη του κοσμικού χαρακτήρα των σχολείων, απαγορεύεται η χρήση θρησκευτικών συμβόλων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένης της μουσουλμανικής μαντίλας, της εβραϊκής κιπά και του χριστιανικού σταυρού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, οι γονείς της κοπέλας (που μεγάλωσε ως καθολική και ασπάστηκε τον Ισλαμισμό σχετικά πρόσφατα) ζήτησαν να συναντηθούν με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, ώστε να λυθεί η «παρεξήγηση» και η μαθήτρια να μπορέσει να επιστρέψει στα μαθήματά της.

Η K. De Sousa, όπως ονομάζεται η 16χρονη, είναι πορτογαλικής καταγωγής και ασπάστηκε το Ισλάμ πριν από περίπου ένα χρόνο, με την ευλογία της οικογένειάς της. Σύμφωνα με την μητέρα της, η νεαρή κοπέλα δεν μιλά πολύ για την νέα της θρησκεία, φροντίζει πάντα να αφαιρεί από το κεφάλι της τη μαντήλα κατά την άφιξή της στο σχολείο και σέβεται τους νόμους της χώρας της, επομένως περαιτέρω ενδυματολογικές απαγορεύσεις είναι τελείως περιττές στην περίπτωσή της.