Την απαλλαγή Λιακουνάκου ζητά ο εισαγγελέας για τις μίζες για τα εξοπλιστικά

Με το επιχείρημα ότι δεν προέκυψε απιστία σε βάρος του δημοσίου και οι κατηγορούμενοι δεν είχαν δόλο, ο εισαγγελέας της έδρας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων ζήτησε την απαλλαγή του Θωμά Λιακουνάκου και των 16 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της προμήθεια του συστήματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» στο στρατό ξηράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος είχε προφυλακιστεί τον Οκτώβριο του 2015 μετά την απολογία του .

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που του έχει ασκηθεί έδινε χρυσές μίζες για να εξασφαλίζει εξοπλιστικά προγράμματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Συνελήφθη όταν διαπιστώθηκε ότι από εταιρεία ιδιοκτησίας του διακινήθηκαν περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ προς εταιρείες συμφερόντων του Ιωάννη Σμπώκου, πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών και στενού συνεργάτη του προφυλακισμένου για μίζες , πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Λιακουνάκος αποφυλακίστηκε με …βραχιολάκι ,τον Απρίλιο του 2016.

Η εισαγγελική πρόταση

“Από τη σύμβαση για την προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος δεν προέκυψε απιστία σε βάρος του δημοσίου και οι κατηγορούμενοι δεν είχαν δόλο’, ήταν η εκτίμηση του εισαγγελέα της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λιακουνάκος καθώς και οι 16 συγκατηγορούμενοι του αντιμετωπίζουν κακουργηματικού τύπου κατηγορίες που αφορούν στην προμήθεια του συστήματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» στον Στρατό Ξηράς.

Η προμήθεια του συστήματος έγινε από την εταιρεία SONAK του Θ. Λιακουνάκου και είχε δοθεί προκαταβολή 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για 11 συστήματα ακρόασης με την επωνυμία ESTIA και δεκαοκτώ παρεμβολείς με την επωνυμία ERIS.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αθήνας, ο Θ. Λιακουνάκος μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο λογοδοτεί για ηθική αυτουργία σε απιστία, ενώ για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία παραπέμφθηκαν οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος.

Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια σε απιστία είναι ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

Όλοι τους φέρονται να εμπλέκονται στη σύμβαση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, η προμήθεια του οποίου υπολογίζεται ότι ανήλθε περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ με μεγάλη ζημιά του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με την δικογραφία, στην εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, ενώ το σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης.  

«Όλα εντάξει τώρα κυρία Βούλτεψη; Μάθατε που βρίσκονται τα πτώματα προσφύγων;» -Προσοχή σκληρές εικόνες

«Όλα εντάξει τώρα κυρία Βούλτεψη; Μάθατε που βρίσκονται τα πτώματα προσφύγων;» -Προσοχή σκληρές εικόνες

Το πτώμα ενός άντρα που εντόπισε το πρωί του Σαββάτου (13/8) μέσα στη θάλασσα το…

Βαξεβάνης για 300 τεύχη Documento: Εμείς αντέξαμε, ο Μητσοτάκης έχει την κατακραυγή του διεθνούς Τύπου

Βαξεβάνης για 300 τεύχη Documento: Εμείς αντέξαμε, ο Μητσοτάκης έχει την κατακραυγή του διεθνούς Τύπου

Μετρά πλέον 300 τεύχη η εφημερίδα Documento και θα συνεχίσει αταλάντευτα και κόντρα σε όλα…

Σαλμάν Ρούσντι, ο συγγραφέας που έγινε άθελά του σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης

Σαλμάν Ρούσντι, ο συγγραφέας που έγινε άθελά του σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης

Ο Σαλμάν Ρούσντι, ο συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ-σέλερ «Οι σατανικοί στίχοι» ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά…