Τηλεοπτικές άδειες: Πότε λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για τους επίδοξους καναλάρχες

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Σύμφωνα με την προκήρυξη του ΕΣΡ, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων καναλαρχών λήγει την ερχόμενη Πέμπτη. Πρώτος κατέθεσε φάκελο ο Γιάννης Αλαφούζος για τον ΣΚΑΪ.

NewsRoom 09/01/2018 | 15:58

Ειδικότερα, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερομένων για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών λήγει αυτήν την Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018.

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα βρίσκονται σε συνεχή «ανοικτή» διάσκεψη, από τις 12 το μεσημέρι, ώστε μετά την πάροδο της προθεσμίας (ώρα 15.00), να συνταχθεί σχετικό πρακτικό και να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των υποβληθεισών αιτήσεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΣΡ, κατά την ημέρα και τις ώρες παραλαβής των φακέλων αιτήσεως, δεν προβλέπεται παρουσία δημοσιογράφων ή/και τηλεοπτικών συνεργείων στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η δημοσιοποίηση του αριθμού των κατατεθεισών αιτήσεων και των φορέων θα γίνει με δελτίο Τύπου μετά τη διάσκεψη της 11ης Ιανουαρίου.

Η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την Παρασκευή, 12/1/2018, την Δευτέρα, 15/1/2018 και, αν απαιτηθεί, την Τρίτη, 16/1/2018.

Κατά την αποσφράγιση θα παρίστανται, κατ΄ ανώτατο όριο, δύο άτομα από κάθε μία από τις αιτούσες. Επίσης, κατά την αποσφράγιση δεν προβλέπεται παρουσία δημοσιογράφων στα γραφεία του ΕΣΡ.

Νέες Ερωτήσεις-Απαντήσεις από ΕΣΡ για τους ενδιαφερόμενους

Νέες Ερωτήσεις-Απαντήσεις για τους ενδιαφερόμενους για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό για τις άδειες δημοσίευσε το ΕΣΡ στην ιστοσελίδα του.

Ειδικότερα, πρόσθεσε τέσσερις ερωτοαπανταντήσεις (69-72) τις οποίες μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, οι άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που θα δοθούν θα είναι επτά. 

Το αντίτιμο για μια τηλεοπτική άδεια, όπως καθόρισε με σχετική του απόφαση το ΕΣΡ ξεκινά από τα 35 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος, να εισπραχθούν τουλάχιστον 245 εκατ. ευρώ όπως θα συνέβαινε αν είχε ισχύσει ο πρώτος διαγωνισμός που διεξήχθη.

Πρώτη αίτηση για άδεια από τον ΣΚΑΙ

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου είναι ο πρώτος που κατέθεσε αίτηση για τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια άλλη αίτηση.