Τηλεοπτικές άδειες: Απέρριψε το ΣτΕ τις προσφυγές των καναλαρχών

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών που ζητούσαν να ακυρωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών.

NewsRoom 25/06/2018 | 19:10

Σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση οι καναλάρχες πάντως έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν εκ νέου στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά των επόμενων διαδικαστικών σταδίων.

Η Ολομέλεια συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών και παρά το γεγονός ότι οι ακυρωτικοί λόγοι που είχαν επικαλεστεί και προέβαλαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί λόγω της συνεχιζόμενης αδειοδοτικής διαδικασίας, είχαν εκλείψει ήδη, οι σύμβουλοι έκριναν ότι έπρεπε να απαντήσουν επ' αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους δύο εισηγητές της υπόθεσης καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε η απόφαση να δημοσιευθεί άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1, Alpha, ΣΚΑΙ, Star και Mega, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και 120 εργαζόμενοι στο Mega.

Όλοι στρέφονται τόσο κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, όσο και κατά του ΕΣΡ και ζητούσαν, μεταξύ των άλλων, να ακυρωθεί η υπ´ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια.

Το τίμημα θα καταβληθεί σε 10 ισόποσες δόσεις και η διάρκεια ισχύος των αδειών αυτών θα είναι δεκαετής από την ημερομηνία της έκδοσης της καθεμίας από αυτές.