Newsroom

Newsroom

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον Θάνατο του 25χρονου ΑμΕΑ σε Κέντρο Αποκατάσταση

Σε εγκεφαλική αιμορραγία και ισχαιμία μυοκαρδίου αποδίδεται ο θάνατος του 25χρονου περιθαλπόμενου στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Ο 'Αγιος Δημήτριος».-Απόπειρα συγκάλυψης του ξυλοδαρμού 25χρονου που πέθανε, καταγγέλλει η οικογένεια

nosokomeio agia olga giatros giatroi 2

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ιατροδικαστής, ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 25χρονος δεν φαίνεται να είχε ιστορικό στεφανιαίας νόσου και το ισχαιμικό επεισόδιο φέρεται να προκλήθηκε από στρεσογόνο γεγονός το οποίο βίωσε. Μέχρι στιγμής αυτό που έγινε επισήμως γνωστό από την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΜ), Βασιλική Νάκου, είναι ότι ο άτυχος φιλοξενούμενος υπέστη ξυλοδαρμό και γι’ αυτό εισήχθη (στις 28/11) στο Νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης, όπου όμως κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Έκτοτε είναι σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ η πρόεδρος του ΚΚΠΠΚΜ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου, όπως δήλωσε, «να διερευνηθεί αν τελέστηκαν πράξεις που συνιστούν ποινικά αδικήματα». «Προσωπικά είμαι αποφασισμένη να φθάσω την υπόθεση μέχρι τέλους» πρόσθεσε η ίδια.

Απόπειρα συγκάλυψης του ξυλοδαρμού 25χρονου που πέθανε, καταγγέλλει η οικογένεια

«Μία ημέρα μετά το περιστατικό, η ενημέρωση που είχαν οι γονείς ήταν ότι το παιδί τραυματίστηκε πολύ ελαφρά, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και την επόμενη ημέρα θα έβγαινε. Δεν αναφέρθηκε τίποτα για τις συνθήκες και τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Έγινε ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού και μίας εγκληματικής ενέργειας, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων», ανέφερε ο δικηγόρος, μιλώντας στον Alpha.

 

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.