Θεσσαλονίκη: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τέσσερις προσαγωγές στην επεισοδιακή διαμαρτυρία αντιεξουσιαστών

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τέσσερις προσαγωγές, στις οποίες προχώρησαν χθες το βράδυ αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια   συγκέντρωσης νεαρών ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, που έγινε στο κέντρο της πόλης, με αφορμή το θάνατο 20χρονου από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα Αττικής.

NewsRoom 24/10/2021 | 16:48

Πρόκειται για δύο 20χρονες, μία 24χρονη και έναν 24χρονο. Όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και ο 24χρονος συλληφθέντας.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετέχοντες στη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση πραγματοποίησαν πορεία μέσω κεντρικών οδών και κατά τη διάρκειά της προέβησαν διαδοχικά, σε ρίψη αντικειμένων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν κατάλληλα παρατεταγμένες, οι οποίες τους απώθησαν αποτρέποντας περαιτέρω κλιμάκωση.

Κατά την κίνηση της πορείας στην οδό Εγνατία, προκλήθηκαν φθορές σε υαλοπίνακες καταστήματος και σε είσοδο οικοδομής. Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

(Με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival.gr)