Θεσσαλονίκη: Ποινές κάθειρξης 45,5 ετών σε μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Ποινή κάθειρξης 45,5 ετών, στον καθένα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σε πέντε άτομα που κατηγορούνταν ως μέλη κυκλώματος…

Ποινή κάθειρξης 45,5 ετών, στον καθένα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σε πέντε άτομα που κατηγορούνταν ως μέλη κυκλώματος που διακινούσε αλλοδαπούς από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, στοιβάζοντάς τους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη τουριστικού λεωφορείου.

Οι καταδικασθέντες, στην πλειονότητά τους ομογενείς, οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Για την ίδια υπόθεση, καταδικάστηκαν άλλα 23 άτομα, που εμφανίζονταν ως τουρίστες και ταξίδευαν ως εικονικοί επιβάτες, γεμίζοντας τις άδειες θέσεις του λεωφορείου.

 Κατά το κατηγορητήριο, εισέπρατταν 100 ευρώ ο καθένας για κάθε ταξίδι.

Το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα εξ αυτών ποινή φυλάκισης δύο ετών και οκτώ μηνών με αναστολή.

Επίσης, το δικαστήριο αθώωσε μία γυναίκα που κατηγορήθηκε για την υπόθεση.

Η δράση του κυκλώματος έγινε γνωστή τον περυσινό Οκτώβριο από τη διεύθυνση αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της οποίας εντόπισαν στη δυτική Θεσσαλονίκη το τουριστικό λεωφορείο.

Όπως διαπιστώθηκε, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή του οχήματος ήταν στοιβαγμένοι 19 Σομαλοί μετανάστες, που είχαν πληρώσει έως 3.000 ευρώ ο καθένας για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Τις απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες επρόκειτο να ταξιδέψουν οι αλλοδαποί, περιέγραψε, κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο, αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για την αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος.

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

λαμια φωτια

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας..