Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε διοικητής νοσοκομείου μετά από καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης

Tην παραίτησή του αναγκάστηκε να υποβάλει διοικητής κεντρικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης μετά την καταγγελία υποδιευθύντριας, του νοσοκομείου, για σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο.  

5277612

H  έγγραφη καταγγελία της υποδιευθύντριας, του νοσοκομείου  Γεννηματάς – Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του διοικητή, οδήγησε τον τελευταίο σε  παραίτηση, ο οποίος επιφυλάχθηκε να κινηθεί δικαστικά κατά της υποδιευθύντριας.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τις καταγγελίες εντελώς ανυπόστατες και υποστηρίζει ότι έρχονται μετά από προκαταρκτική εξέταση που είχε ζητήσει για δύο υποθέσεις παρατυπίας εντός του νοσοκομείου, σύμφωνα με το skai.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα ήταν εργαζόμενη σε άλλο νοσοκομείο της περιοχής και με απόφαση κατηγορούμενου διοικητή μετακινήθηκε στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης. Η αναπληρώτρια τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη υπενθυμίζει ένα παλαιότερο περιστατικό στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα υπόθεση μη λειτουργίας της ηλεκτρικής γεννήτριας μετά τη διακοπή του ρεύματος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

«Από το Δεκέμβριο του 2020 ζητούσαμε την απομάκρυνση του διοικητή του νοσοκομείου «Γεννηματάς» για την υπόθεση της μη λειτουργίας της ηλεκτρικής γεννήτριας μετά τη διακοπή του ρεύματος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σήμερα ο διοικητής απομακρύνεται για άλλο λόγο (σεξουαλική παρενόχληση), αλλά το ερώτημα το τι απέγιναν οι τότε νοσηλευόμενοι( εξαιτίας της διακοπής) στη ΜΕΘ παραμένει αναπάντητο!» τονίζει η Δώρα Αυγέρη.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…