Θεσσαλονίκη: Μεγαλώνει η λίστα με τα εργατικά «ατυχήματα» διανομέων

Δύο διανομείς, μέσα σε μία μέρα βγήκαν για μεροκάματο στη Θεσσαλονίκη και βρέθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ).

Συγκεκριμένα ένας διανομέας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Καμάρα και άλλος ένας στα ανατολικά στην Τούμπα, «στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν άλλη μία παραγγελία ενεπλάκησαν σε εργατικά “ατυχήματα”». Και στις δύο περιπτώσεις μέλη του Συνδικάτου βρέθηκαν στο σημείο.

«Η εντατικοποίηση που σπάει κόκαλα και μας πιέζει να προλάβουμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της εργοδοσίας, τα ωράρια-λάστιχο με 12ωρα, είτε για μισθωτούς με δυο και τρεις δουλειές, είτε για freelancer που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα στην επίθεση που δέχεται το εισόδημά μας με τη φοροληστεία και την ακρίβεια. Άλλοτε με βροχές, άλλοτε με παγωνιές και χιόνια, άλλοτε με καύσωνα, χωρίς σταματημό, χωρίς ανάσα. Με κακοσυντηρημένα μηχανάκια που οι μισθοί μας δεν φτάνουν να φτιάξουμε, με ανεπαρκή ή καθόλου μέτρα προστασίας. Με σπασμένα πλευρά, πολλοί με λάμες σε χέρια και πόδια, με κατάγματα και τραυματισμούς. Κι όλα αυτά σε δρόμους καρμανιόλα, που μετατρέπονται σε χειμάρρους με την πρώτη ψιχάλα. Για τα εργατικά ατυχήματα φταίνε αυτά!», τονίζει το ΣΕΤΕΠΕ.

«Οι δρόμοι της πόλης μας είναι ποτισμένοι με αίμα δικό μας. Είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ξεκινάει η βάρδια και δεν ξέρουμε αν θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε σπίτι σώοι και αβλαβείς. Κράτος και εργοδοσία έχουν τεράστιες ευθύνες. Είναι αυτοί που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να διαμορφώνουν ένα πλαίσιο που μοναδικό γνώμονα έχει τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών του κλάδου. Με συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους, μας χρησιμοποιούν για όσο αντέχουμε και μετά μας πετάνε σαν γρανάζια που χάλασαν. Δεν θα επιτρέψουμε άλλο αυτήν την κατάσταση! Δεν θα μείνουμε άλλο θεατές στα δεκάδες ατυχήματα. Για την ικανοποίηση των αναγκών μας, για να επιβάλουμε τα απαραίτητα που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα καταλήξουμε στα νοσοκομεία, για να μπει ένα τέλος σε αυτό τον εφιάλτη. Παίρνουμε θέσεις μάχης», σημειώνει.

 

 

 

Ευθύμιος Λέκκας: «Ο σεισμός στην Εύβοια είχε μέγεθος 5.2 ρίχτερ – Ψυχραιμία»

Ευθύμιος Λέκκας: «Ο σεισμός στην Εύβοια είχε μέγεθος 5.2 ρίχτερ – Ψυχραιμία»

«Είμαστε επιφυλακτικοί καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ρήγματος», ανέφερε ο σεισμολόγος Ευθύμιος…