Θεσσαλονίκη: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του εορταστικού τριημέρου

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου ολοκληρώνεται σήμερα, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το εορταστικό τριήμερο στη Θεσσαλονίκη.

παρελαση

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στο Γ’ Σώμα Στρατού, όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο στις 10.30 και, ακολούθως, θα μεταβεί στον χώρο της παρέλασης, η οποία θα ξεκινήσει στις 11.00.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό στην παρέλαση των στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων, ενώ νωρίτερα θα παραστεί στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην εξέδρα θα βρεθούν τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται από την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όσο και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς επίσης πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει με τα πολιτικά τμήματα, σχολεία και συλλόγους, ενώ κυρίαρχο ρόλο θα έχει το στρατιωτικό κομμάτι.

Σε σχηματισμό θα παρελάσουν στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου τα σύγχρονα άρματα μάχης τύπου Leopard 1 και 2, αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Panjer 2000 και αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών, πυραυλικά συστήματα MLRS, XOK, τμήματα του μηχανικού εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, οχήματα μεταφοράς πεζικού τύπου M113 και M117, αυτοκινούμενοι όλμοι, οχήματα ηλεκτρονικού πολέμου και πολλά ακόμη.
Οι συστοιχίες μαχητικών αεροσκαφών F16, ελικοπτέρων chinook και apache, λίγο πριν ολοκληρωθεί η παρέλαση θα κόψουν την ανάσα.

Τις εντυπώσεις αναμένεται να κλέψει η επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ, με τον σμηναγό Χρήστο Πάρη Χαρίτο στο cockpit, ο οποίος εκπαιδεύτηκε για τον σκοπό αυτό, έχοντας πάνω από 1.600 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16. Στο τέλος της επίδειξης ο σμηναγός θα στείλει το μήνυμά του από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης για όλη την Ελλάδα.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…