Θεσσαλονίκη: Kλείδωναν 8χρονη γυμνή σε παγωμένο δωμάτιο για τιμωρία και την ξυλοκοπόυσαν

«Αυτό που αντίκρισα ήταν σοκαριστικό», είπε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός. Η 32χρονη μητέρα της καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών, με 3ετή αναστολή.

kate williams v4kBbdsYo I unsplash 1

[ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ] Φρίκη προκαλεί μια υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη με μια 8χρονη να βρίσκεται ένα βήμα πριν τον θάνατο. Η 32χρονη μητέρα της καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών, με 3ετή αναστολή.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Φεβρουάριο του 2016 στις Συκιές Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία συγγενικού προσώπου που προκάλεσε την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.. «Μια μέρα εάν αργούσαν οι αστυνομικοί το παιδί θα μπορούσε να είχε πεθάνει», είπε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, όπου εξετάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Πρωτόδικα, η 32χρονη είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανήλικης με μεθοδευμένη πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου, σε βαθμό κακουργήματος. Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί στην μητέρα της κατηγορούμενης – γιαγιά της παθούσας, η οποία στο μεταξύ απεβίωσε και η δίωξη για αυτήν έπαυσε οριστικά.

Οι δικαστές του δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου μετέτρεψαν την κατηγορία σε πλημμέλημα, κρίνοντας την 32χρονη ένοχη για ενδοοικογενειακή βία με κίνδυνο για σωματικές βλάβες σε βάρος ανηλίκου.

Μητέρα συνολικά πέντε παιδιών, η κατηγορούμενη δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου. Όπως έγινε γνωστό, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, τα ανήλικα τέκνα της μεταφέρθηκαν σε δομή ανηλίκων όπου φιλοξενούνται.

Το χρονικό: «Αυτό που αντίκρισα ήταν σοκαριστικό», είπε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός

Όλα ξεκίνησαν στις 19 Φεβρουαρίου του 2016, όταν αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα της οικογένειας μετά από καταγγελία συγγενικού προσώπου για κακές συνθήκες διαβίωσης του 8χρονου κοριτσιού και κακοποιητική συμπεριφορά. Όπως κατέθεσε αστυνομικός στο δικαστήριο, όταν πήγαν στο σπίτι μετά από εισαγγελική εντολή, η γιαγιά και τρία από τα εγγόνια της «κάθονταν στο σαλόνι, έναν ζεστό χώρο και έβλεπαν τηλεόραση», ωστόσο η οκτάχρονη δεν ήταν πουθενά.

«Το παιδί ήταν κουλουριασμένο και γυμνό κάτω στο πάτωμα»

«Ανοίγοντας την πόρτα, μου ήρθε μια απίστευτη δυσοσμία από ούρα. Το δωμάτιο ήταν σκοτεινό και άδειο από έπιπλα, τα παράθυρα ήταν ορθάνοιχτα μέσα στο καταχείμωνο και ακόμα θυμάμαι το κρύο που είχε εκείνη την ημέρα. Το παιδί ήταν κουλουριασμένο και γυμνό κάτω στο πάτωμα. Έπαθα σοκ. Δεν μπορούσε καν να σηκωθεί. Είχε να φάει και να πιει νερό για μέρες», είπε στην ανατριχιαστική κατάθεσή του.

Δεν ήταν μόνο η 8χρονη που βίωνε φρικτές καταστάσεις… Οταν ξετυλίχθηκε το κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης, τα αδελφάκια της μικρής αλλά και η ίδια φέρεται να κατέθεσαν στην αστυνομία πως συχνά τιμωρούνταν από τις δύο γυναίκες. Μάλιστα, ως δικαιολογία για την κατάσταση που βρέθηκε η μικρή, οι δύο γυναίκες φέρεται να ισχυρίστηκαν πως την έβαλαν στο δωμάτιο γιατί «τα έκανε πάνω της».

Για τεράστια σωματική εξάντληση και ξεκάθαρο ψυχικό πόνο, «καθώς το παιδί ήταν ένα θηρίο», έκανε λόγο ο εισαγγελέας της έδρας. «Μία ημέρα να αργούσε η υπηρεσία, το παιδί θα μπορούσε να είχε πεθάνει. Ήταν εντυπωσιακή η επιμονή των αστυνομικών», συμπλήρωσε στην αγόρευσή του.

Σημειώνεται ότι η 32χρονη κατηγορούμενη δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Το ανήλικο παιδί διαμένει ίδρυμα, όπως και τα υπόλοιπα αδέρφια της.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…