Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 15 ετών σε 57χρονο που βίαζε την ανήλικη κόρη του μπροστά στον αδερφό της

Με την απειλή όπλου, τη βίαζε, από τα 15 έως τα 17 της χρόνια - «Η μητέρα μου γνώριζε» κατέθεσε η ίδια.

βιασμός

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση βιασμού μιας κοπέλας από τον ίδιο της τον πατέρα και μάλιστα μπροστά στα μάτια του αδερφού της.

Στον 57χρονο πατέρα επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης κάθειρξη 15 ετών. Κρίθηκε ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης κόρης του, από το 2007 έως το 2009, ενώ η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Σύμφωνα με το grtimes, ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσια δικηγόρο, ενώ από σήμερα κατέστη φυγόποινος. Ο 57χρονος δεν εντοπίστηκε και δεν εμφανίστηκε για να απολογηθεί ούτε ενώπιον του 1ου τακτική ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, στις 11 Απριλίου 2022.

Ο εφιάλτης της κοπέλας

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από 13 χρόνια. Το 2022, η 30χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τις αδιανόητες πράξεις.

Ανέφερε στην αστυνομία ότι ο πατέρας της, με την απειλή όπλου, τη βίαζε, από τα 15 έως τα 17 της χρόνια, μπροστά στα μάτια του ανήλικου αδελφού της, ο οποίος λόγω αναπηρίας δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Η κατάθεση της παθούσας, στο δικαστήριο, ήταν συγκλονιστική. Με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, καθώς ο πατέρας της τη βίαζε με την απειλή όπλου μπροστά στον ανάπηρο μικρότερο αδελφό της. Η 30χρονη επισήμανε πως δεν βρήκε στήριξη από τη μητέρα και τον μεγαλύτερο αδελφό της, οι οποίοι γνώριζαν αλλά δεν έκαναν τίποτα.

“Προσπάθησα να αυτοκτονήσω. Το ήξερε η μητέρα μου κι ο άλλος, ο μεγαλύτερος αδελφός μου. Του έλεγα “σε παρακαλώ, σώσε με”. Ζήτησα από τον αδελφό μου να καταθέσει και μου είπε: “Θα μας κάνεις ρεζίλι”. Όταν είπα στη μάνα μου ότι “με βιάζει”, αυτή με απειλούσε ότι αν μιλήσω θα μου κάνει κακό και σε μένα και στις κόρες μου. Έχω να μιλήσω με τη μάνα μου, από τον Ιανουάριο του 2022. Μου είπε να μην αναφέρω το όνομα της. Δεν έχω καμία επαφή μαζί της ούτε τηλεφωνικά” κατέθεσε η παθούσα.

“Ο πατέρας μου πάντα κακοποιούσε τη μητέρα μου. Μια φορά την χτύπησε με τη λαβή του πιστολιού στο κεφάλι. Μπαινοέβγαινε στις φυλακές για διάφορα αδικήματα. Εμείς ήμασταν νόμιμα στην Ελλάδα, αυτός όχι. Τον Αύγουστο του 2009 έγινε ο τελευταίος βιασμός. Όταν γνώρισα τον άνδρα μου, το 2010, του το είπα από την πρώτη στιγμή. Αλλά δεν του είπα ποιος το έκανε. Ο σύζυγος μου με στήριξε από την αρχή.

Φοβόμουν για τη ζωή μου, για τον άνδρα και για τις κόρες μου. Τον Ιανουάριο του 2022, τον κατήγγειλα. Αυτός με απείλησε ότι θα κάνει το ίδιο στις κόρες μου. Καμία γυναίκα, κανένα παιδί να μην βιώσει αυτό που βίωσα εγώ. Ακόμη και σήμερα το ξανά βιώνω. Εγώ είμαι σημαδεμένη για μια ζωή. Τουλάχιστον να μην νιώσουν και τα παιδιά μου το ίδιο” επισήμανε.

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…