ΧΑ

Χρήστος Αβραμίδης

Θεσσαλονίκη: Η αστυνομία συλλαμβάνει αντιφασίστες που έσβηναν σβάστικες

Αν η ειρήνη που οραματίζεται η ελληνική αστυνομία είναι μια κατάσταση που θα περπατάμε «ειρηνικά» ανάμεσα σε σβάστικες και πνιγμένους μετανάστες, ας τη διαταράξουμε.

leukos pyrgos

Το ημερολόγιο έγραφε 17/9/2013 και η αστυνομία παρακολουθούσε αδιάφορα 50 νεοναζί να κυνηγούν τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του. Η φίλη του Παύλου ρωτούσε τους αστυνομικούς «γιατί δεν τους πιάνετε;» και αυτοί της έλεγαν πως δεν μπορούνε να τα βάλουν με 50. Λίγη ώρα μετά, και ενώ ξημέρωνε 18 Σεπτέμβρη ο Ρουπακιάς δολοφονούσε τον Παύλο Φύσσα μπροστά στην Ελληνική Αστυνομία. Αντί για τους 50 ναζί προσαγάγονται 4 φίλοι του Παύλου και περνούν τη νύχτα στο κρατητήριο. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το ημερολόγιο γράφει 17/9. 51 αντιφασίστες περνούν και αυτοί την νύχτα στο κρατητήριο χωρίς να κάνουν τίποτα παράνομο.

Εφτά χρόνια αργότερα τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ελληνική αστυνομία.

Το Σάββατο, που μας πέρασε στην χώρα που οι ναζί αφήσαν εκατόμβες νεκρών, μερικές εκατοντάδες νέο-ναζί που ακούγαν τον υπόδικο αρχηγό τους απόλαυσαν την αστυνομική προστασία ενώ γέμιζαν ανενόχλητοι τον τόπο σβάστικες και στοχάδια. Αυτές τις σβάστικες κανένας απ’τον Δήμο δεν φιλοτιμήθηκε να τις καθαρίσει, έτσι που για 4 μέρες η εικόνα γύρω απ’τον Λευκό Πύργο προκαλούσε ανατριχίλα σε όποιον νιώθει τι έγινε τότε στον Χορτιάτη, στα Καλάβρυτα, στην Καισαριανή και στην Κοκκινιά. Τι έγινε στο σώμα του Σεχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα.

Μόνο οι 48 αντιφασίστες είχαν τη ζωντάνια και το θάρρος να σβήσουν την ντροπή απ’αυτή την πόλη. Φώναζαν συνθήματα για τον Παύλο και έσβηναν σβάστικες και στοχάδια. Επίσης, καλούσαν στην πορεία της Παρασκευής 18/9 για την δολοφονία Φύσσα και της Δευτέρας 21/9 για την δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου. Η ίδια κρατική υπηρεσία που κοιτούσε ράθυμα τους δολοφόνους του Παύλου και επικαλείτο αδυναμία να τα βάλει με 50 άτομα, εφτά χρόνια αργότερα συλλαμβάνει (σχεδόν) 50 άτομα γιατί έσβηναν σβάστικες και τους κατηγορεί για «διατάραξη κοινής ειρήνης». Στέλνει μάλιστα και 2 άτομα στο νοσοκομείο.

Ποια είναι, όμως αυτή η ειρήνη που διαταράχθηκε;

Στην φωτογραφία που πήρα λίγη ώρα μετά τη συγκέντρωση σας παρουσιάζω σε αποκλειστικότητα το «έγκλημα» των συλληφθέντων. Βλέπετε μια σβάστικα και ένα στοχάδι από αυτά που έσβησε η αντιφασιστική πορεία. Δυο ναζιστικά σύμβολα που δεν υπάρχουν πια. Αν η ειρήνη που οραματίζεται η ελληνική αστυνομία είναι μια κατάσταση που θα περπατάμε «ειρηνικά» ανάμεσα σε σβάστικες και πνιγμένους μετανάστες, ας την διαταράξουμε.

Πηγή: The Press Project

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…