Newsroom

Newsroom

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 42χρονος που κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικη

Η δίκη αναβλήθηκε επειδή απουσίαζε η μητέρα της ανήλικης η οποία όπως ανέφερε, τον 42χρονο τον γνωρίζει χρόνια από το οικογενειακό της περιβάλλον. Τι ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικών.

βιασμός

Ο κατηγορούμενος ζήτησε να δικαστεί σήμερα και γι αυτό δέχθηκε να διαβαστεί η ένορκη κατάθεση της καταγγέλλουσας μητέρας.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 42χρονος που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας με θύμα ανήλικη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με την αυτόφωρη διαδικασία. Η δίκη αναβλήθηκε επειδή απουσίαζε η μητέρα της ανήλικης που κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε να δικαστεί σήμερα και γι αυτό δέχθηκε να διαβαστεί η ένορκη κατάθεση της καταγγέλλουσας μητέρας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους αστυνομικούς, η ανήλικη – 15,5 ετών σύμφωνα με τη δικογραφία – την κάλεσε στο τηλέφωνο μεταφέροντάς της έντρομη ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον 42χρονο. Όπως φέρεται να της μετέφερε η ανήλικη, εκείνος την προσκάλεσε για καφέ και στη συνέχεια τη μετέφερε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του σε απόμερη περιοχή των Βασιλικών όπου προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Η ανήλικη – κατά τη μητέρα της – αρνήθηκε, φώναξε δυνατά και τότε τη γύρισε πίσω στο σημείο της αρχικής τους συνάντησης, προτρέποντάς την όμως να μη μιλήσει σε κανένα. Όπως ανέφερε η μητέρα, τον 42χρονο τον γνωρίζει χρόνια από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και στο σημείο αυτό ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την αναβολή της δίκης για κρείσσονες αποδείξεις, για να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο η μητέρα.

Σε βάρος του 42χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Συγκεκριμένα κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικών, Αστέριος Καρακώττας «πρόκειται για έναν 42χρονο, ο οποίος δεν είναι από την περιοχή. Είναι από την Χαλκιδική. Το βράδυ της Τετάρτης, οδήγησε κοριτσάκι σε ένα ρέμα, σε απόμερο μέρος στα Βασιλικά και προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της».

«Ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα καθώς το παιδί έφυγε από το σημείο και μίλησε αμέσως στους γονείς της. Οι γονείς από την πλευρά τους προχώρησαν έγκαιρα σε καταγγελία και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης συνέλαβαν τον φερόμενο ως δράστη την επόμενη μέρα. Η ανταπόκριση της Αστυνομίας ήταν άμεση και αποτελεσματική και σε συνδυασμό με τα αντανακλαστικά του παιδιού και των γονιών, μπορούμε να πούμε ότι προλάβαμε μία χειρότερη τροπή στην υπόθεση» συμπλήρωσε.

«Το περιστατικό πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους και να μιλάνε, να καταγγέλλουν και να μην συγκαλύπτουν» είπε κλείνοντας ο κ. Καρακώττας.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…