ΧΑ

Χρήστος Αβραμίδης

Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν κεντρικό δρόμο για να κάνει ποδήλατο ο βασιλιάς της Ολλανδίας – Ταλαιπωρία στην πόλη (video)

To βασιλικό ζεύγος μαζί με τον Δήμαρχο Ζέρβα «έσωζαν το περιβάλλον» ποδηλατώντας για μερικά μέτρα μπροστά στις κάμερες, την ίδια στιγμή που πίσω τους, 15 αμάξια μεγάλου κυβισμού έκαιγαν καύσιμα για να τους προστατεύουν

IMG 20221102 125515

Εκατοντάδες κάτοικοι αδυνατούσαν να μετακινηθούν στις δουλειές τους σήμερα, καθώς η αστυνομία έκλεισε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους για να κάνει ποδήλατο ένας βασιλιάς αγναντεύοντας ξένοιαστος τη θάλασσα.

Η είδηση δεν έρχεται από κάποια αποικία της Ολλανδίας. Ούτε καν από την ίδια την χώρα στην οποία υπάρχει ακόμα ο θεσμός της βασιλείας (μεγάλη επιτυχία για την ανθρωπότητα η διατήρηση του θεσμού).

Αυτή η τραγελαφική κατάσταση συνέβη σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας να καταλαμβάνει έναν ολόκληρο δρόμο προκειμένου να κάνει ποδήλατο μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ποδηλατούσαν συνοδευόμενοι από 10 ποδηλάτες ασφαλίτες και άλλα 15 αυτοκίνητα που συνόδευαν τους «γαλαζοαίματους».

Τι να πρωτοσχολιάσει άραγε κανείς σε αυτήν την εικόνα. Το ότι υπάρχουν ακόμα βασιλιάδες στον 21ο αιώνα είναι από μόνο του ένα σκάνδαλο. Αλλά το ότι βασιλιάδες αντιμετωπίζονται στη χώρα μας ως ανώτερα όντα σε σχέση με τους απλούς κατοίκους, συνιστά ακόμα μεγαλύτερο τραγέλαφο.

Να σχολιάσουμε ότι βασιλικό ζεύγος με τον Δήμαρχο Ζέρβα «έσωζαν το περιβάλλον» ποδηλατώντας για μερικά μέτρα μπροστά στις κάμερες, την ίδια στιγμή που πίσω τους, 15 αμάξια μεγάλου κυβισμού έκαιγαν καύσιμα για να τους προστατεύουν (από ποιον; )

Γιατί δεν άφησαν τους γαλαζοαίματους να μετακινηθούν όπως ο μέσος Θεσσαλονικιός; Γιατί δεν τους έδειξαν την «εκπληκτική ποιότητα ζωής» που απολαμβάνει όποιος μετακινείται στη δουλειά του με την αστική συγκοινωνία;

Ίσως ένα ζήτημα σε μια τέτοια πιθανή αλλαγή σεναρίου θα ήταν πως το βασιλικό ζεύγος δε θα χρειαζόταν ποτέ να μετακινηθεί προς τη δουλειά του, καθώς οι βασιλιάδες δεν χρειάζεται ποτέ τους να δουλέψουν.

Γιατί δεν άφησαν το βασιλικό ζεύγος να κάνει ποδήλατο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, να δουν τι φιλική είναι η Θεσσαλονίκη προς αυτό το οικολογικό μέσο μεταφοράς. Να απολαύσουν το πλούσιο (not) δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Να ζήσουν την περιπέτεια προσπαθώντας να αποφύγουν τα αυτοκίνητα. Πέρυσι τέτοια μέρα η μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Ιορδανίδου έχασε τη ζωή της γιατί την παρέσυρε φορτηγό την ώρα που ποδηλατούσε. Από τότε μέχρι σήμερα παρά τους θρήνους και τα μεγάλα λόγια ελάχιστα πράγματα είχαν γίνει. Ματαιώθηκε ο ποδηλατόδρομος στην Παπάφη και ξηλώθηκε ο ποδηλατόδρομος στη λεωφ. Καραμανλή. Σήμερα, όμως, έκλεισε η παραλιακή για να κάνουν ποδήλατο τρεις άνθρωποι. Κάτι είναι κι αυτό

Συνοψίζοντας: Οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίστηκαν σήμερα σαν ενοχλητικός πληθυσμός μιας αποικίας.

Δυστυχώς όμως σε αυτήν την πόλη δεν χρειάζεται να μας επισκεφθεί κάποιος βασιλιάς για να μας μεταχειριστούν σαν Ιθαγενείς.

Το βιώνουμε καθημερινά με τους φανταστικούς ποδηλατοδρόμους (υπάρχουν μόνο στην φαντασία) την κοροϊδία για το Μετρό-γιοφυρι της Άρτας, τον ΟΑΣΘ και την Πλατεία Ελευθερίας που μετά από χρόνια λαμαρίνας, αντί για πλατεία την έκαναν πάλι ένα κοινό πάρκινγκ.

Αλλά είπαμε. Μην γκρινιάζετε. Θα γίνουν έργα στην πόλη. Το είπε ο Μητσοτάκης

«Θεσσαλονίκη 2030». Και βάλε…

Μέχρι τότε, μπορείς να κάνεις ποδήλατο με ασφάλεια. Αν είσαι Δήμαρχος ή Βασιλιάς.

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

argentina

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

Διακοπή, ένταση και ένα γκολ που ακυρώθηκε δύο ώρες αφότου σημειώθηκε είχε το μενού στο…