Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες υπογραφές αλληλεγγύης στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών κατοικιών φτωχών πολιτών που μπροστά στα δυσβάσταχτα χρέη τους δεν έχουν την δυνατότητα να τα αποπληρώσουν, βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.

ek0dika

Την αλληλεγγύη τους, στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας που καταδικάστηκαν επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση που έγινε για σωθούν δυο σπίτια λαϊκών οικογενειών στη Θεσσαλονίκη εκφράζουν εκατοντάδες πολίτες με κείμενο τους, ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

Δείτε αναλυτικά το κείμενο αλληλεγγύης:

Εμείς που υπογράφουμε, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την άδικη καταδικαστική απόφαση του εφετείου Θεσσαλονίκης εναντίον των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης Ηλία Σμήλιου, δασκάλου, μέλους του Δ.Σ. του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης και δημοτικό σύμβουλο Αμπελοκήπων και Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρου, πρώην μέλους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης, για τη δράση τους στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας.

Πρόκειται για μια δικαστική απόφαση με την οποία –χωρίς να ληφθούν καθόλου υπόψη ούτε η ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία αποδομήθηκε πλήρως όλο το κατηγορητήριο, ούτε καν ο ίδιος ο νόμος– καταδικάστηκαν σε 10 μήνες με τριετή αναστολή(!) επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση του ΣΥ.Σ.Θ. το 2017, που έγινε για σωθούν δυο σπίτια λαϊκών οικογενειών από τα κοράκια των τραπεζών και των funds. Αυτό που στην πραγματικότητα εκδικάστηκε βέβαια δεν ήταν οι δύο αγωνιστές του κινήματος, αλλά η ίδια συλλογική αντίσταση και δράση ή ακόμη και η δυνατότητα κοινωνικοπολιτικής διαμαρτυρίας. Η καταδικαστική απόφαση εντάσσεται σε μια εδώ και χρόνια εξελισσόμενη επιχείρηση εκφοβισμού και φίμωσης του λαού, προκειμένου να αποδεχθεί την κοινωνική βαρβαρότητα ως μονόδρομο, να μάθει να ζει σε συνθήκες μόνιμης οικονομικής τρομοκρατίας. Να εξασκηθεί σε μια ζωή σε δόσεις, στην οποία την μια θα σου λείπει η δουλειά και το ψωμί, την άλλη θα σου αμφισβητούν την πρόσβαση σε υγεία και παιδεία λη θα σ’ αφήνουν χωρίς μια στέγη, μέχρι να εμπεδώσεις πλήρως και αδιαμαρτύρητα τις συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης, που όσοι τη δημιούργησαν πλουτίζουν, ενώ ο λαός συνθλίβεται κι εξαθλιώνεται.

Σ’ αυτή την περίοδο της ολομέτωπης επίθεσης στο εισόδημα, τα κοινωνικά αγαθά, τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα και ενώ οι πλειστηριασμοί πολλαπλασιάζονται στις φτωχογειτονιές της πόλης, είναι ολοφάνερος ο πολιτικός χαρακτήρας της καταδικαστικής απόφασης  που  εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα άκρατου αυταρχισμού και της κυβερνητικής επιλογής για σκληρή καταστολή των κοινωνικών αγώνων. Η συγκεκριμένη δίκη άλλωστε είναι ενταγμένη σε μια σειρά από δικαστικές διώξεις σε βάρος μελών του κινήματος στο επόμενο διάστημα, με πρώτη στις 21 Σεπτέμβρη 2022, την δίκη 5 μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και του ΣΥ.Σ.Θ. για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση κατά της έναρξης εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τον Μάρτη του 2018.

Αυτή η καταδικαστική απόφαση αφορά όλη την κοινωνία, κάθε άνθρωπο που δέχεται τα πλήγματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να σύρονται στα δικαστήρια και να καταδικάζονται όσοι υπερασπίστηκαν τη λαϊκή κατοικία, όταν έχουν πλήρη ασυλία οι τραπεζίτες και όλοι όσοι κατακλέβουν το λαϊκό εισόδημα, κερδοσκοπούν ασύστολα με την ακρίβεια, λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο. Γι αυτό και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για την άμεση απαλλαγή από τις ποινές, τις κατηγορίες και τις διώξεις και το τέλος της δικαστικής ομηρίας των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Να σταματήσουν τώρα οι δίκες και να παύσει κάθε δίωξη εναντίον του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και των μελών του!

Το κείμενο υπογράφουν εκπρόσωποι λαϊκών κινημάτων, συνδικαλιστές, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι αλλά και απλοί πολίτες όλων των ηλικιών.

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται στο: [email protected]

Πηγή: alterthess.gr

 

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…