Newsroom

Newsroom

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση και για το γηροκομείο στον Εύοσμο

Προκαταρκτική εξέταση και για το γηροκομείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκαν 22 κρούσματα κορονοϊού - Σε εξέλιξη η διερεύνηση για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

girokomeio

Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού και σε δεύτερο γηροκομείο(“Εστία Παπαγεωργίου”) της Θεσσαλονίκης παρήγγειλε σήμερα ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Άγγελος Βάσσιος.

Υπενθυμίζεται ότι θετικοί σε Covid-19 διαγνώστηκαν 15 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο Ιδρυμα “Εστία Παπαγεωργίου” της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, καθώς και επτά άτομα από το προσωπικό. Οι 12 από τους ηλικιωμένους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι δύο στο Ιπποκράτειο και ένα άτομο στο Παπανικολάου (οι περισσότεροι με ήπια συμπτώματα), ενώ οι επτά εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Πρόκειται για το δεύτερο γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη, που εντοπίζονται κρούσματα μετά το Ασβεστοχώρι. Για την περίπτωση του Ασβεστοχωρίου, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διαπιστωθεί η ύπαρξη ευθυνών για τη διασπορά του ιού στον οίκο ευγηρίας. Συγκεκριμένα, ο κος Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων αποτροπής της εισβολής ή διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας. Στην έρευνα θα συμμετέχουν και Επιθεωρητές Υγείας.

Στον οίκο ευγηρίας εντοπίστηκαν 36 κρούσματα εκ των οποίων τα 33 είναι ηλικιωμένοι τρόφιμοι και τα άλλα 3 εργαζόμενοι στον οίκο. 

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»