Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος στην Ελλάδα, σταθμός αποσυμπίεσης φυσικού αερίου (CNG)

Ο πρώτος, πανελλαδικά, σταθμός αποσυμπίεσης φυσικού αερίου (CNG) - της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) - εγκαινιάστηκε απόψε στο Λαγκαδά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, του δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη, του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των εταιρειών ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ΕΝΙ Gus a Luce και ΔΕΠΑ και της ΡΑΕ.

5bb3da111dc52406168b4590

Τη στρόφιγγα τροφοδοσίας του τοπικού δικτύου αγωγών από τον σταθμού CNG έστρεψαν, συμβολικά, για πρώτη φορά – στο σημείο της τοπικής εγκατάστασης, πίσω από το δημοτικό στάδιο του Λαγκαδά, όλοι μαζί, οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των συνεργαζόμενων εταιρειών. Η κεντρική εκδήλωση έγινε αργότερα στην πλατεία του Λαγκαδά και με την ολοκλήρωση της άναψε η φλόγα στην κορυφή ενός μεταλλικού πύργου εκπομπής αερίου και ακολούθησαν πυροτεχνήματα.

Ο σταθμός αποσυμπίεσης αερίου τροφοδοτείται με συμπιεσμένο αέριο, το οποίο μεταφέρεται, οδικώς, από την κεντρική εγκατάσταση στη Σίνδο, με τον κινητό «εικονικό αγωγό» της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Στις εγκαταστάσεις τροφοδοσίας στη Σίνδο το αέριο συμπιέζεται από τα 19, στα 200 bar και όταν φτάνει στην εγκατάσταση στο Λαγκαδά, αποσυμπιέζεται στα 4 bar, ώστε να διακινηθεί με ασφάλεια, μέσω του τοπικού δικτύου, στους καταναλωτές.

Σε πρώτη φάση έχει κατασκευαστεί ένα τοπικό δίκτυο διανομής με αγωγούς έξι χιλιόμετρων, το οποίο θα επεκταθεί σύντομα για να καλύψει τον κύριο όγκο των καταναλωτών στο Λαγκαδά. Η πρώτη ποσότητα αερίου που μετέφερε στο σταθμό αποσυμπίεσης, ο κινητός «εικονικός αγωγός» της εταιρείας, σήμερα για τα εγκαίνια, ήταν επαρκής για να καλύψει άμεσα εξήντα δύο συνδεδεμένους καταναλωτές. Απόψε, ωστόσο, άνοιξαν συμβολικά οι βάνες αερίου σε έναν οικιακό και σε έναν εμπορικό καταναλωτή, καθώς και σε ένα δημόσιο κτίριο και σε ένα σχολείο.

Αναλόγως με τη ζήτηση, υπάρχει πρόβλεψη, ώστε ο σταθμός CNG να μπορεί να τροφοδοτεί με μεγαλύτερη συχνότητα και με περισσότερες ποσότητες το τοπικό δίκτυο και να καλύπτει όλες τις ανάγκες που προοπτικά θα προκύψουν.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…