Θεσσαλονίκη: Διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία του μπάτλερ το 2013 (Video)

Το πτώμα του μπάτλερ είχε βρεθεί στην πισίνα της πολυτελούς οικίας - Κατηγορούμενος ο γιος της πλούσιας οικογένειας. Στη νεκροψία εντοπίστηκαν αμυχές στην περιοχή του πρωκτού του θύματος, που δεν μπορούσαν να βεβαιώσουν ούτε όμως και να αποκλείσουν σεξουαλική επαφή.

tim marshall T AOFf2B8Zw unsplash

Διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία του 25χρονου μπάτλερ στη Θεσσαλονίκη. Ο κατηγορούμενος, γόνος εύπορης οικογένειας. Το πτώμα του μπάτλερ είχε βρεθεί στην πισίνα της πολυτελούς οικίας.

Για τις 20 Οκτωβρίου διακόπηκε από το Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη του 36χρονου γόνου εύπορης οικογένειας, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 25χρονου οικιακού βοηθού από τη Σρι Λάνκα.

Η υπόθεση ήταν προσδιορισμένη να ξεκινήσει σήμερα Τρίτη αλλά το Στρατοδικείο έκανε δεκτό αίτημα των δικηγόρων για ολιγοήμερη διακοπή, λόγω υποχρεώσεών τους στα πολιτικά δικαστήρια. Προηγουμένως και μετά την ανάγνωση του καταλόγου των μαρτύρων, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως που τού αποδίδεται, δηλώνοντας ότι είναι αθώος.

«Αρνούμαι την κατηγορία δηλώνω αθώος», είπε.

Σύμφωνα με βούλευμα του στρατιωτικού δικαστικού συμβουλίου, η δολοφονία τελέστηκε τον Φεβρουάριο του 2013. Όπως περιγράφεται στα δικαστικά έγγραφα, το 25χρονο θύμα εργαζόταν στην έπαυλη της οικογένειας του 36χρονου, στους Ελαιώνες Πυλαίας.

Το πτώμα του βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα της πολυτελούς οικίας και έφερε σημάδια που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι στραγγαλίστηκε.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, το επίμαχο Σαββατοκύριακο ο επιχειρηματίας και η σύζυγός του απουσίαζαν σε ταξίδι, ενώ και στο υπηρετικό προσωπικό, πλην του νεαρού μπάτλερ, είχε δοθεί άδεια, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μόνος του με τον 28χρονο τότε γιο της οικογενείας, ο οποίος υπηρετούσε τη στρατιωτική θητεία του.

Ο Φονσέκα βρέθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2013. Το σπίτι ήταν άδειο. Δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης ούτε αναστάτωση που να δηλώνει διάρρηξη. Ο ιατροδικαστής που έκανε την αυτοψία, διαπίστωσε θάνατο από στραγγαλισμό. Ο ίδιος προσδιόρισε τον χρόνο θανάτου δέκα ώρες νωρίτερα. Στη νεκροψία εντοπίστηκαν επίσης αμυχές στην περιοχή του πρωκτού του θύματος, που δεν μπορούσαν να βεβαιώσουν ούτε όμως και να αποκλείσουν σεξουαλική επαφή, όπως σημειώνεται στη δικογραφία.

Αρχικά, η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτό Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης με τον 36χρονο να βαρύνεται για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Το δικαστήριο όμως αποφάσισε ότι δεν έχει δικαιοδοσία να τη δικάσει, καθώς ο κατηγορούμενος κατά το διάστημα που φέρεται να τέλεσε την πράξη, υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

Σε αυτές τις συνθήκες, ο δικαστικός φάκελος διαβιβάστηκε στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη και μετά τη νέα ανάκριση που ακολούθησε, η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο του Πενταμελούς Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης.

Στις αρχές του 2019 η δικογραφία διαβιβάστηκε στο Στρατοδικείο και ο στρατιωτικός εισαγγελέας άσκησε νέα ποινική δίωξη εις βάρος του για την ίδιο αδίκημα ενώ μετά την απολογία του στη στρατιωτική ανακρίτρια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Δημοσκοπήσεις

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Για ποια κόμματα οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες και ποιοι φαίνεται να κερδίζουν

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…