Θερινός Κινηματογράφος «Σινέ Πετρούπολις»: Ραντεβού στις… 20 Μάη

«Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι, μες στα θερινά τα σινεμά…»

cinep etroupolis

Και επειδή οι νύχτες φεύγουν και δε θα ξαναρθούν είναι ωραίο να τις μοιραζόμαστε στο θερινό μας σινεμά παρέα με τις αγαπημένες μας ταινίες που και φέτος θα μας ταξιδέψουν τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές. Συνοδοιπόροι σ’ αυτά τα ταξίδια οι ταινίες μας που με πολλή αγάπη και μεράκι επιλέξαμε για 30η συνεχόμενη χρονιά να φέρουμε κοντά σας. Ταινίες για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις που στον καθένα έχουν κάτι να προσφέρουν.

Ξεκινάμε λοιπόν 20 Μαΐου 2019 με επταήμερο αφιέρωμα στο 21ο Φεστιβάλ  Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, καθώς και ένα ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στην Παλαιστίνη και τους αγώνες του λαού της. Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό. Συνεχίζουμε με υπέροχες ταινίες καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και κλείνουμε τον Σεπτέμβρη με αφιέρωμα πάλι στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και διήμερο αφιέρωμα στο 41o Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Και αυτή τη χρονιά θα έχουμε καλεσμένους τους συντελεστές των αφιερωμάτων αυτών και θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους και να δούμε τις δημιουργίες τους  και μέσα από τη δική τους ματιά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site μας cinepetroupolis.gr

Ελάτε στην όμορφη παρέα μας, γιατί το σινεμά για μας δεν είναι μόνο διασκέδαση και ψυχαγωγία, είναι και τρόπος ζωής. Είναι η δική μας άμυνα στη σύγχρονη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά. Είναι στάση ζωής. Γιατί πιστεύουμε ότι το σινεμά  κινητοποιεί, πολιτικοποιεί, ευαισθητοποιεί, προκαλεί ανατροπές, διαμορφώνει υγιείς συνειδήσεις, μας φέρνει πιο κοντά… Όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να μεγαλώσει η παρέα μας; Και μπορεί τα καλύτερά μας χρόνια κάποιος να μας τα κλέβει μυστικά, όμως τα ταξίδια του νου και της καρδιάς μας κανείς δεν μπορεί να μας τα κλέψει. Σας περιμένουμε λοιπόν και σας ευχόμαστε καλές αποδράσεις.

Και μην ξεχνάτε… το χειμώνα δίνουμε ραντεβού στο Κινηματοθέατρο “Πετρούπολις”!

Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης

Αφιέρωμα στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Είσοδος Ελεύθερη

Στο τέλος των προβολών θα ακολουθεί συζήτηση με τους σκηνοθέτες (δείτε λεπτομέρειες στο cinepetroupolis.gr)

Δευτέρα 20/5 – 21:00

Σχεδία | Λευτέρης Φυλακτός (47’)

Το πορτρέτο των άστεγων συμπολιτών μας μέσα από το κοινωνικό έργο του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

Σολωμός | Βίκυ Αρβελάκη (10’)

Ο Σολωμός είναι Κύπριος, μιλάει 4 γλώσσες,  και όσο διακριτικά μοιράζεται την πόλη με όσους δεν έχουν στέγη, τόσο αδιάκριτα παρατηρεί τα άστρα του ουρανού κάθε βράδυ.

Ρίτα | Γιώργος Δανόπουλος (21’)

Η Ρίτα με την απαλή χροιά της φωνής της μας αποκαλύπτει τον τραχύ και σκληρό κόσμο των πορνείων της Αθήνας.

 

Τρίτη 21/5 – 21:00

Η Ανατολή έδυσε | Αλέξανδρος Παπαηλιού (75’)

Ο ομφάλιος λώρος Ελλάδας – Μικράς Ασίας κόπηκε σε μιά στιγμή. Πώς, πότε και πολλά γιατί, βασανίζουν την ιστορία.

 

Τετάρτη 22/5 – 21:00

Όταν φυσάει νοτιάς | Καλλιόπη Λεγάκη (93’)

Οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι κινητές μονάδες ψυχοθεραπείας του ΕΠΑΨΥ στα νησιά μας με τους ανθρώπους που βιώνουν τον ψυχικό πόνο.

 

Πέμπτη 23/5 – 21:00

Τα καναρίνια | Γιώργος Κυβερνήτης (17’)

Η Πετρίνα και ο Στάθης ήταν ερωτευμένοι από μικροί. Οι δρόμοι τους, όμως χώρισαν και ο καθένας ακολούθησε τη δική του πορεία. Σήμερα, 85 χρονών, ζουν σε ένα σπίτι στη Σύρο μαζί με τα καναρίνια τους.

Diamonds in the Night Sky | Μελέτης Μοίρας (85’)

Πώς ένας ραδιοφωνικός σταθμός άλλαξε τον πολιτιστικό ιστό μιας πόλης, στα 90’s. Η ιστορία του Jazz Fm – Αθήνα.

 

Παρασκευή 24/5 – 21:00

Βρέχει στο Μπιλίν | Αντώνης Γλαρός (28’)

Στο χωριό Μπιλίν κοντά στη Ραμάλα ένας λαός παλεύει για το δικαίωμά του να υπάρχει. Στο Μπιλίν, κάθε Παρασκευή τα τελευταία οκτώ χρόνια βρέχει μία βροχή τοξική, ενίοτε θανατηφόρα.

Ο Αντιφασιστικός αγώνας στη Μέση Ανατολή | Λεωνίδας Βαρδαρός (72’)

1941. Όπως και σήμερα, πόλεμος και πείνα, ξεσηκώνουν τα κύματα της προσφυγιάς. Μόνο οι διαδρομές είναι αντίστροφες: Από την κατεχόμενη Ελλάδα, όσοι δεν πνίγονται, περνάνε προς τα τουρκικά παράλια, κι από εκεί για Κύπρο, Αίγυπτο, Συρία.

 

Σάββατο 25/5 – 21:00

Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Μεσοχώρα | Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος (80’)

Το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει την απίστευτη ιστορία της ομηρίας του χωριού Μεσοχώρα Τρικάλων, της οικογενειακής τραγωδίας του ίδιου του σκηνοθέτη, αλλά και  του αξιοθαύμαστου αγώνα των Μεσοχωριτών.

 

Κυριακή 26/5 – 21:00

Make the economy scream | Άρης Χατζηστεφάνου (80’)

Ένας Έλληνας δημοσιογράφος ταξιδεύει στη Βενεζουέλα και με συνεχείς διαδρομές από τις παραγκουπόλεις της πρωτεύουσας μέχρι τα σύνορα της Κολομβίας και πίσω στην Ευρώπη ανακαλύπτει μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που περιγράφουν τα ελληνικά και τα  διεθνή ΜΜΕ.

 

Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ: https://www.cinepetroupolis.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…