«Θεωρούν ότι τον Πολιτισμό τον εκφράζουν μερικά δικά τους παιδιά- φλουριά Κωνσταντινάτα»

«Οι άνθρωποι του Πολιτισμού εκφράζουν -όπως γίνεται πάντα - ένα κύμα που υπάρχει μέσα στην ίδια την κοινωνία. Οι άνθρωποι του Πολιτισμού καταρχάς είναι προσβεβλημένοι από αυτή τη Κυβέρνηση και την κ. Μενδώνη συγκεκριμένα», είπε η Σία Αναγνωστοπούλου.

λιγναδης κουγιας

Δεν είναι μόνο η υπόθεση Λιγνάδη, αυτή είναι το αποκορύφωμα. Σε όλα τα θέματα, σε ότι αφορά τον αρχαίο Πολιτισμό τον σύγχρονο, τον κόσμο του Πολιτισμού, την κοινωνία ολόκληρη. Εκφράζουν την κοινωνία γιατί αυτό είναι ο Πολιτισμός. Δεν το ξέρει αυτό η Κυβέρνηση, δεν το ξέρει η κ. Μενδώνη» σημείωσε στον Ρ/Σ  Στο Κόκκινο 105,5 η  βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ., Σία Αναγνωστοπούλου.

«Η κ. Μενδώνη και ο κ. Μητσοτάκης θεωρούν ότι τον Πολιτισμό τον εκφράζουν μερικά δικά τους παιδιά- φλουριά Κωνσταντινάτα-, όπως ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος τοποθετήθηκε φυτευτός στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος. Πίστεψαν ότι με τον Λιγνάδη,-το δικό τους παιδί, τον άριστο- θα δώσoυν απάντηση στον Πολιτισμό, που θεωρούσαν πάντα ότι έχει την ηγεμονία η Αριστερά. Καταργούν  τη διάταξη της Μυρσίνης Ζορμπά που είχε θεσμοθετήσει να γίνονται για αυτές τις θέσεις ανοιχτοί διαγωνισμοί, για να έχει και η κοινότητα του Πολιτισμού λόγο και αποφασίζει  η ίδια η κ. Μενδώνη  για λόγους δημοσίου συμφέροντος να βάλει τον Λιγνάδη. Όλη αυτή η κοροϊδία, η προσπάθεια κάλυψης και συγκάλυψης, γιατί ήταν άριστος και έπρεπε να διασωθεί, ενώ τα θύματα τι ήταν; Ζήσαμε την ειρωνεία και τον χλευασμό για τους ανθρώπους που τόλμησαν να μιλήσουν, αδύναμους ανθρώπους, χωρίς στηρίγματα και χωρίς ετικέτες αριστείας. Αξίζει  να αναφερθεί ότι στη δίκη επιχειρήθηκε από το συνήγορο υπεράσπισης του Λιγνάδη, τον κ. Κούγια αλλά και από μάρτυρες υπεράσπισης να στηθεί πάλι ένα σενάριο σκευωρίας, από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Εκεί χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον το όνομα της κ. Μενδώνη και δεν είδα τότε την κ. Μενδώνη να βγει και να πει γιατί με βάζετε στη μέση, γιατί με εργαλειοποιείτε, γιατί εργαλειοποιείτε τον Πολιτισμό, έχουμε ένα ποινικό δικαστήριο για βιασμούς ανηλίκων. Δεν την είδα τότε να αντιδρά καθόλου. Παρά μόνο αντέδρασε , με αυτόν τον βίαιο τρόπο και τον ακραία προσβλητικό και για τον Πολιτισμό αλλά και για τη Δημοκρατία, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάνει πάντα, για αυτό που εξέφρασαν και εκφράζουν οι καλλιτέχνες με τα πανό που αναρτούν και τις ανακοινώσεις που διαβάζουν και που είναι η γνώμη όλης της κοινωνίας.

Αν κάποιος από τους καλλιτέχνες διαφωνούσε δεν θα διαβαζόταν η ανακοίνωση του ΣΕΗ, η οποία έχει γίνει αποδεκτή από όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο. Προσβάλει τον κόσμο του Πολιτισμού και τους εκπροσώπους γιατί η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι κείμενο του ΣΕΗ, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, δεν είναι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κανενός άλλου», ανέφερε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Τέλος η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε: «Για κάποιους στη ΝΔ, από τον Πρωθυπουργό μέχρι την κ. Μενδώνη- την ηγεσία της ΝΔ- ο Λιγνάδης ήταν ο δικός τους άνθρωπος. Και όπως προσπάθησε να τον προστατεύσει ευθύς εξαρχής αυτή η ηγεσία, έτσι προσπαθούν και τώρα να καλύψουν μία απόφαση η οποία ξεσηκώνει το αίσθημα της δικαιοσύνης που έχει κάθε πολίτης. Αυτό είναι το μεγάλο τους πρόβλημα. Για κάποιους αυτή η προσωπική επιλογή του Λιγνάδη, έγινε επειδή τον θεωρούσαν και άριστο και δικό τους παιδί και το δικό τους παιδί το προστατεύουν. Υπάρχουν όμως άνθρωποι μέσα στη ΝΔ οι οποίοι συμμερίζονται το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Η ίδια η ΝΔ έχει πρόβλημα με αυτήν την απόφαση αλλά και με αυτούς που καλύπτουν και προσπαθούν να δείξουν ότι όλος ο κόσμος έχει άδικο, ότι όλοι είμαστε τιποτένιοι διότι αυτό βγάζουν όλες οι ανακοινώσεις της κ. Μενδώνη και από την άλλη μεριά έχουμε το προστατευμένο παιδί, το άριστο, το οποίο έπεσε θύμα σκευωρίας και πρέπει να το καλύψουμε μέχρι τέλους.

Έγινε ένα ποινικό δικαστήριο, ο κόσμος του Πολιτισμού είναι εναντίον της αποφυλάκισης, θα μπορούσε η κ. Μενδώνη να καθίσει στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Γιατί θα έπρεπε να φύγει; Γιατί τον Λιγνάδη τον καλύπτουν μέχρι τέλους. Δεν είδε η κ. Μενδώνη εργαλειοποίηση σε όλα τα προηγούμενα στάδια, τα οποία ήταν το επίκεντρο, αλλά είδε στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας; Η κ. Μενδώνη δεν βλέπει Πολιτισμό, βλέπει πέντε ανθρώπους με τους οποίους κάνει τις δουλειές».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…