Χίος-Θεοφάνεια στον καταπέλτη του «Πελαγίτη»

Σε φιάσκο μετατράπηκε η απόβαση....των μηχανημάτων που έστειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη  με το πλοίο Πελαγίτης για την εγκατάσταση του νέου στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Θόλος

29721e36b1817f742396ca2621dce8cf

Μια μεγάλη ήττα στην Χίο έφερε η μαζική η κινητοποίηση ενάντια στην απόβαση… μηχανημάτων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με στόχο την έναρξη των έργων εγκατάστασης στο Θόλος ενός νέου γιγαντιαίου στρατοπέδου συγκέντρωσης προσφύγων.

Το πλοίο Πελαγίτης έμεινε στο πέλαγος μετά την κινητοποίηση εκατοντάδων Χιωτών, εμποδίζοντας την απόβαση των μηχανημάτων της εταιρίας ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ , πρώτα τα χαράματα στο λιμάνι των Μεστών και αργότερα στο κεντρικό λιμάνι της Χίου.

Η αρχή έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες στο λιμάνι των Μεστών οπότε κι επιχειρήθηκε η αποβίβαση οχημάτων, ανεπιτυχώς όμως, εξαιτίας των αντιδράσεων του κόσμου. Είναι προφανές ότι η απομόνωση της κυβέρνησης και του Χιώτη υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη οδήγησε σε πλήρη αδυναμία, ακόμη και επέμβασης της Αστυνομίας κατά των διαδηλωτών. Άλλωστε δεν μπορούσε (για την ώρα)  να φέρει  ξανά τα ΜΑΤ στη Χίο, όπου πριν δυο χρόνια έφυγαν κακήν-κακώς από το νησί

Έτσι στις 6 το πρωί το πλοίο απέπλευσε από τη δυτική πύλη με προορισμό το κεντρικό Λιμάνι της Χίου όπου εισήλθε λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Στη θέα του πλοίου, κάτοικοι κι αιρετοί, στάθηκαν μπροστά στη ράμπα πρόσδεσης, αποτρέποντας το πλήρωμα να ρίξει τον καταπέλτη του πλοίου. Λίγη ώρα αργότερα κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η τελετή καθαγιασμού των υδάτων, το πλοίο βγήκε εκτός λιμένα όπου και παρέμεινε για λίγη ώρα αναχωρώντας για τη Μυτιλήνη.  Από εκεί αναχώρησε στις 6 το απόγευμα από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, το οχηματαγωγό εμπορικό πλοίο.

 Νωρίτερα   στις 3 το μεσημέρι πολίτες και αυτοδιοικητικοί συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν εκφόρτωση των μηχανημάτων στη Λέσβο. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις αποφασίστηκε το πλοίο να δέσει, να αποβιβαστούν τα φορτηγά με τα εμπορεύματα και τα μηχανήματα να παραμείνουν στο πλοίο. Πενταμελής αντιπροσωπία των διαμαρτυρομένων ήλεγχε μέχρι τελευταία στιγμή την τήρηση της συμφωνίας ενώ στο λιμάνι μέχρι την αναχώρηση του πλοίου παρέμεναν οι συγκεντρωμένοι.

(Με πληροφορίες politischios.gr-Πηγή φωτο-politischios.gr)

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…