Newsroom

Newsroom

Θέμα στην ιταλική «Il Manifesto» το ένταλμα σύλληψης κατά του Κώστα Βαξεβάνη

Θέμα στον διεθνή Τύπο το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη μετά τις αποκαλύψεις καταγγελιών για αστυνομική βία στη ΓΑΔΑ

4727901

Η ιταλική «Il Manifesto», σε άρθρο με τίτλο: «Ελλάδα, δύο αριστερές εφημερίδες δέχονται επίθεση», αναφέρεται στα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Όπως επισημαίνει: «Μετά τους ξυλοδαρμούς στον δρόμο και στα κελιά των αρχηγείων της αστυνομίας, ήρθε η ώρα για την ενημέρωση».

«Το ένταλμα σύλληψης αφορά τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, διευθυντή και συντάκτη της θαρραλέας εφημερίδας Documento της Κυριακής, έναν από τους δύο που κατήγγειλε τα βασανιστήρια μέσα στην έδρα της αστυνομίας στην Αθήνα, μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας. Το Documento μαζί με την Εφημερίδα των Συντακτών είχε δημοσιεύσει τις μαρτυρίες νέων διαδηλωτών που χτυπήθηκαν σοβαρά μέσα στα κελιά», αναφέρει το άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται πως το ένταλμα εκδόθηκε μετά από μήνυση αστυνομικών της ΓΑΔΑ, η οποίοι πριν δύο ημέρες, είχαν στείλει εξώδικο στο Documento, γιατί δημοσίευε καταγγελίες πολιτών ότι βασανίστηκαν στη ΓΑΔΑ. Τις καταγγελίες είχαν δημοσιεύσει δεκάδες site, αλλά οι 22 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ που κανένας δεν κατονόμασε αλλά οι ίδιοι αυτοπροσδιορίστηκαν ως βασανιστές, έστειλαν εξώδικα μόνο στο Documento  και την Εφημερίδα των Συντακτών.

Το Documento δημοσίευσε την πρωτοφανή κίνηση των αστυνομικών να στραφούν νομικά εναντίον δημοσιογράφων που κάνουν το αυτονόητο, να ζητούν δηλαδή εξηγήσεις για τις καταγγελίες, μαζί με την πρώτη σελίδα του εξωδίκου που περιλάμβανε τα ονόματα των αστυνομικών. Η δημοσιοποίηση της προκλητικής κίνησης δημιούργησε θόρυβο όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στο εσωτερικό της Αστυνομίας.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…