Newsroom

Newsroom

Θέμα ημερών να φτάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο η βενζίνη

Τι υποστηρίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων

fuel 1596622 1920

Αυξήσεις της τάξεως των 15 λεπτών του ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και 20 λεπτών ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης έχουν καταγραφεί μέσα σε μόλις δύο μέρες στη χώρα μας, και εκφράζονται φόβοι ότι, αν συνεχιστούν οι αυξήσεις με αυτόν το ρυθμό, η βενζίνη μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ακόμα και στα 2,5 ευρώ το λίτρο.

Μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 για την τιμή της βενζίνης, ο Γ. Ασμάτογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, τόνισε: “Στις 2 ημέρες είχαμε 10 λεπτά αύξηση, το 2,10 έγινε 2,20. Άρα, αν πάει με αυτόν το ρυθμό ανόδου, σε πόσα διήμερα θα φτάσει στα 2,5 ευρώ; Εγώ θεωρώ ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης, θα έχει ακουμπήσει στα 2,5 ευρώ, με τον ίδιο ρυθμό ανόδου“.

Επεσήμανε επίσης ότι στην ανεβασμένη τιμή της βενζίνης συνεισφέρει όχι μόνο ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, αλλά και ο υψηλός ΦΠΑ 24%, καθώς “είναι άλλο αυτό το 24% στο 1,5 ευρώ και άλλο το 1,5 ευρώ στα 2,20. Το διυλιστήριο σήμερα που μιλάμε πουλάει πάνω από 2 ευρώ στην εταιρεία εμπορίας”.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι από τη στιγμή που θα αρχίσει να πέφτει η τιμή στο αργό πετρέλαιο, η μείωση στην τιμή της βενζίνης θα φανεί “άμεσα, γιατί το έχουμε ανάγκη για να πουλήσουμε. Εφόσον μεταβάλουν τα διυλιστήρια τις τιμές προς τα κάτω, άμεσα θα το δείτε. Και μακάρι για μας τους πρατηριούχους να ήταν η τιμή της βενζίνης στο 1 ευρώ, θα ήμασταν ευχαριστημένοι“. Ξεκαθάρισε πως “είναι πολύ μικρή η οικονομική δυνατότητα που έχουν οι πρατηριούχοι, οι παραγγελίες που φέρνουν είναι καθημερινά μικρές για να μπορούν να έχουν κάθε μέρα να πουλήσουν”.

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…