ΒΔ

Βαγγέλης Δεληπέτρος

Θέλουν να κρύψουν τον δρόμο της μίζας

Γίνεται να μεταφράζεις κείμενο και να «χάνονται» ονοματεπώνυμα; Γίνεται να τσεκάρεις μια μετάφραση και να μην βλέπεις ότι «χάθηκαν» αυτά τα ονοματεπώνυμα;

novartis

Προφανώς δεν γίνεται! Και αυτό είναι το νομικό αλλά κυρίως το πολιτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την «εξαφάνιση» του ονόματος του Ανδρέα Λοβέρδου αλλά και του Γ. Πατούλη και άλλων από το έγγραφο του FBIπου περιλαμβάνεται στον φάκελο που χειρίζεται η ανακρίτρια κ. Αλεβιζοπούλου.

Άρα ή όποιος μετέφρασε το έγγραφο έκανε «λαθροχειρία» ως αυτουργός μιας ευρύτερης παραθεσμικής δραστηριότητας ή αυτός μεν –και για την ακρίβεια αυτή καθώς η μεταφράστρια που χρεώνεται την υπόθεσης είναι γυναίκα- μετέφρασε κανονικά αλλά το κείμενο που της δόθηκε ήταν ήδη παραποιημένο, δεν ήταν το αρχικό που εστάλη από το FBI αλλά μια βολική για κάποιους εκδοχή του.

Ό,τι και να έχει συμβεί όμως, κάποιοι έβαλαν το χέρι τους για να υπάρχει τελικά στο γραφείο της ανακρίτριας ένα… άλλο κείμενο. Και αυτοί οι κάποιοι δεν μπορεί να είναι… περαστικοί που είδαν φως και μπήκαν, είτε στον Άρειο Πάγο, είτε στο υπουργείο Εξωτερικών που ανακατεύτηκε στα της μετάφρασης που «έχασε» ονόματα και παραγράφους!
Γιατί δεν είναι μόνο ότι παράνομα προστάτευσαν τον Ανδρέα Λοβέρδο διευκολύνοντας τον να αποφύγει πιθανές συνέπειες των πράξεών του. Είναι ότι αφαίρεσαν από το έγγραφο του FBIκαι την περιγραφή του όλου κόλπου που έστησε η Novartis.

Γιατί το αρχικό έγγραφο είναι σαφές: ο φαρμακευτικός κολοσσός εκταμίευε «νομιμοποιημένο χρήμα» και το έδινε στον γνωστό και μη εξαιρετέο Φρουζή. Και αυτός πλήρωνε τον  Νίκο Μανιαδάκη ο οποίος «κανόνιζε» τα περαιτέρω.

Αυτός ήταν ο δρόμος της μίζας στους πολιτικούς. Και αυτόν ήθελαν να κρύψουν αποκρύπτοντας συγκεκριμένες παραγράφους του εγγράφου.

Και κάπως έτσι αυτοί που έλεγαν ότι δεν υπάρχει ονομαστική αναφορά σε πολιτικούς βρέθηκαν να λένε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο με τις συγκεκριμένες ονομαστικές αναφορές ήταν «γνωστό από χρόνια»!
Αλλά όλο αυτό το παρεάκι τμήμα του οποίου αναφέρεται ονομαστικά στο έγγραφο αλλά και οι άλλοι που έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκρύπτεται η αλήθεια και όλοι οι υπόλοιποι που τους σιγοντάρουν, έχουν διάφορο: θέλουν να διατηρήσουν αλώβητο το σύστημα της διαπλοκής τους.

Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να «κρύψουν» το σκάνδαλο Novartisκαι να φροντίσουν να μην τιμωρηθούν όσοι φταίνε. Και αυτό το κάνουν είτε με δημοσιεύματα στα οποία παραποιούν τα γεγονότα είτε με την αποσιώπησή τους. Δηλαδή, αποσιωπούν τις λαθροχειρίες και τις παραθεσμικές τους κινήσεις μήπως τα «νέα» περιοριστούν στα λίγα σχετικά ΜΜΕ που δεν κάνουν γαργάρα την υπόθεση.

Από την άλλη όταν οι εξελίξεις δεν τους κάνουν το χατίρι «απαντούν» όχι εξηγούμενοι και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους αλλά με ένα μπαράζ παραποιημένων «ειδήσεων» και αφηγημάτων που έχουν στόχο τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό.
 

Αυτά αντιπαλεύουμε με όπλο τα αναλυτικά ρεπορτάζ μας. Τα πάντα λοιπόν σχετικά με την  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ… ΚΟ(Υ)ΛΟΜΒΙΑ για τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartisαύριο στο Documento.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης