Newsroom

Newsroom

"Αν θέλουν να καταργήσουν τον κρατικό προστατευτισμό, ας ξεκινήσουν από τις τράπεζες"

Κατά της κατάργησης της ενιαίας τιμής του βιβλίου, την οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σε χώρες όπως η Γαλλία και η…

book

Κατά της κατάργησης της ενιαίας τιμής του βιβλίου, την οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία προσέχουν ως κόρη οφθαλμού, τάχθηκε μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη ο εκδότης του οίκου Gutenberg, Γ. Δαρδανός.

«Αν θέλουν να καταργήσουν τον κρατικό προστατευτισμό, ας ξεκινήσουν από τις τράπεζες», σχολίασε ο κ. Δαρδανός, και τόνισε πως η περίπτωση του βιβλίου είναι εντελώς διαφορετική από αυτή του γάλακτος, καθώς ο ανταγωνισμός έχει να κάνει με την ποιότητα, ενώ σημείωσε πως δύο βιβλία δεν είναι ποτέ ίδια και ότι οι αναγνώστες στην Ελλάδα είναι ελάχιστοι.

Αναφέρθηκε ακόμα στην εμπειρία του από το Λονδίνο, όπου σπούδασε, και όταν καταργήθηκε η ενιαία τιμή του βιβλίου έκλεισαν ή αγοράστηκαν από πολυεθνικές πολλές αλυσίδες βιβλιοπωλείων, εκδοτικοί οίκοι εξαγοράστηκαν από μεγαλύτερους, οι οποίοι εξέδιδαν μόνο βιβλία που «πουλάνε», ενώ έκλεισαν και εκατοντάδες εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία.

Η πρόταση που κατέθεσε είναι να παρέχονται δωρεάν τα βιβλία από το κράτος μέσω των βιβλιοθηκών, και δη των σχολικών, και όποιος θέλει να τα αποκτήσει, να μπορεί να τα αγοράσει.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…