Θέλει ο Μητσοτάκης να κρυφτεί και ο Φρουζής δεν τον αφήνει

Ο Φρουζής ποστάρει μια φωτοσοπαρισμένη φωτογραφία μου πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και μου αφιερώνει και ένα χαριτωμένο τραγουδάκι -  Βρέθηκαν μοιραία σε μέτωπο εναντίον μου ή αποτελούν ένα μέτωπο διαφθοράς; 

Στα 33 χρόνια που ασκώ τη δημοσιογραφία, μια από τις πολλές απορίες που είχα είναι η εξής: πώς γίνεται όλοι οι πρωταγωνιστές των ερευνών μου, να βρίσκονται σε πλήρη συντονισμό και συμφωνία εναντίον μου; Είμαι πλέον πεπεισμένος πως ο φταίχτης δεν είναι μόνο το πρόσωπό μου που τους ομαδοποιεί εκ των πραγμάτων σε ένα κοινό μέτωπο, αλλά η σχέση διαπλοκής που υπάρχει  μεταξύ τους και τους κινητοποιεί αντανακλαστικά ως σύστημα αυτοπροστασίας. Ενίοτε και αποκαλυπτικά. 

Αποκαλυπτική είναι η κίνηση του πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis  Κωνσταντίνου Φρουζή, ο οποίος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη χαρά του από τη μεθοδευμένη δίωξή μου επειδή έκανα το έγκλημα να αποκαλύψω. Σε σχόλιο λοιπόν στο Facebook, ο Φρουζής ποστάρει μια φωτοσοπαρισμένη φωτογραφία μου πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και μου αφιερώνει και ένα χαριτωμένο τραγουδάκι (προς θεού δεν έχει σχέση με αυτά που ακούγονται με τη γνωστή κατάληξη περί…Μητσοτάκη).

Με μια φωτογραφία και δυο στιχάκια ο Φρουζής, πολλάκις διωκόμενος για το σκάνδαλο Novartis, τα είπε όλα. Το σύστημα, οι πρωταγωνιστές, αυτοί που έκλεψαν το Δημόσιο είναι απολύτως ευχαριστημένοι με τις διώξεις μου. Αλλοίμονο.

Αυτό δεν αποδεικνύει μόνο πόσο με μισούν και εμένα και τη δημοσιογραφική ομάδα του Documento για όσα αποκαλύψαμε, αλλά κυρίως πόσο ενιαία αντίληψη και συμφέροντα έχουν οι ίδιοι. Ο Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται πίσω απ όλα αυτά (το λέει άλλωστε σε όλους του τόνους ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος , χωρίς να τολμούν να τον διαγράψουν) έχει ως χειροκροτητή των πράξεών του, τον Φρουζή και τη Novartis. Οι θύτες, ομοφωνούν, αφού μεθοδεύσουν, πως υπεύθυνος είναι αυτός που τους αποκάλυψε. Πως χρειάζεται να πληρώσει για αυτό και αν είναι δυνατόν να καταστραφεί.

Και πάμε πίσω στην παλιά δημοσιογραφική μου απορία. Βρέθηκαν μοιραία σε μέτωπο εναντίον μου ή αποτελούν ένα μέτωπο διαφθοράς; Την απάντηση τη δίνει η πρόσφατη ιστορία.

Θυμίζω πως το Documento  αποκάλυψε, ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, όχι μόνοι διατηρούσε φιλική σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ήταν αυτός που διοργάνωσε στο σπίτι του δείπνο με φαρμακοβιομήχανους για να προωθήσει τον νυν πρωθυπουργό στην αρχηγία της ΝΔ. Όταν μάλιστα βρέθηκε χωρίς δουλειά, σε αυτόν έστειλε το βιογραφικό του για να τον τακτοποιήσει. Η αποκάλυψη έγινε με τη δημοσιοποίηση των mail που ανταλλάχθηκαν τότε μεταξύ τους (αγαπητέ Κώστα, πολυαγαπημένε μου Κυριάκο) και ο Φρουζής κατέφυγε στη Δικαιοσύνη εναντίον μου. Το δικαστήριο, εν αντιθέσει με την  Ανακρίτρια κυρία Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου που άσκησε δίωξη εναντίον μου για τις αποκαλύψεις, αποφάσισε πως είμαι αθώος και είχα κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να ενημερώσω την κοινή γνώμη.

Για όσα ακολούθησαν με τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί «του σκανδάλου της Novartis που είναι σκευωρία», πρέπει να συνυπολογίσουμε ως αιτία και την αγάπη του φίλου Κυριάκου προς τον φίλο Φρουζή. Ο Μητσοτάκης δεν κρατήθηκε και πήγε σε διώξεις και ο Φρουζής με τη σειρά του δεν κρατήθηκε και εξέφρασε την χαρά του Μητσοτάκη. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΗΠΑ: Δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο από την επίθεση εναντίον του συζύγου της Νάνσι Πελόζι

ΗΠΑ: Δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο από την επίθεση εναντίον του συζύγου της Νάνσι Πελόζι

Το βίντεο της επίθεσης με βαριοπούλα που δέχτηκε ο σύζυγος της πρώην προέδρου της Βουλής…

O Γιώργος Κύρτσος αποκάλεσε με ευθείες βολές «αρχιδιαπλεκόμενο» τον Μητσοτάκη

O Γιώργος Κύρτσος αποκάλεσε με ευθείες βολές «αρχιδιαπλεκόμενο» τον Μητσοτάκη

Ευθείες βολές για τον «αρχιδιαπλεκόμενο» Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος με…