Newsroom

Newsroom

«Θέλει δουλειά πολλή»… τι πιστεύει η ελληνική κοινωνία για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία

Η χθεσινή δημοσκόπηση του STAR επιβεβαίωσε πως έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας για να επιτευχθούν σοβαρές κοινωνικές τομές

rainbow 5385163 1280

Μπορεί από τη χθεσινή μεγάλη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, τα πολιτικά ερωτήματα να ήταν αυτά που μονοπώλησαν τη δημόσια συζήτηση, ωστόσο τα ευρήματα για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών προκαλούν προβληματισμό και ξεχωρίζουν.

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση οι πολίτες απάντησαν μεταξύ άλλων για το θέμα με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με το 48,4% να είναι κατά και μάλλον κατά ενώ το 46% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ.

Ίδια η εικόνα… και χειρότερη, αναφορικά με το θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια όπου 67% είναι κατά και μάλλον κατά ενώ το 28,7% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ.

dimoskopisi-gamos
dimoskopisi-gamos-2

 

Η πολιτική ακτινογραφία της δημοσκόπησης

Στο καθαρά πολιτικό σκέλος της δημοσκόπησης και παρόλο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να αυτοθαυμάζεται για το έργο της, το 35,7% των πολιτών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO κρίνει αρνητικά την κυβερνητική της πορεία και το 18,7% μάλλον αρνητικά.

dimoskopisi kyvernisi 689x430 1

Την ίδια στιγμή και ενώ η κυβέρνηση αρνείται να δώσει ουσιαστικές λύσεις για την ακρίβεια που γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οι πολίτες απάντησαν στη δημοσκόπηση με ποσοστό 55,5% ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Ακολουθεί η οικονομία, το πρόβλημα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας.

Σχεδόν 8 στους 10 επικροτούν τις κινήσεις Κασσελάκη

Η έρευνα έδειξε ότι οι εσωκομματικές κόντρες δεν βοηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται πλέον μόλις μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ και σχεδόν 4 από το ΚΚΕ. Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,9% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το ΠΑΣΟΚ με 11,9%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 8,5%, οι Σπαρτιάτες 3,5%, η Ελληνική Λύση 5,4%, η Νίκη 2,5% και η Πλεύση Ελευθερίας 2,3%.

Φίλης, Σκουρλέτης, Τζουμάκας δεν συμβάλλουν στην ενότητα

Η δημοσκόπηση έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα στους διαφωνούντες στην Κουμουνδούρου, καθώς πλειοψηφία επικροτεί τις κινήσεις Κασσελάκη. Μάλιστα, το 76,2% όσων θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θεωρεί ότι η στάση των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα δεν συμβάλει στην ενότητα του κόμματος.

gpo syriza kasselakis lathos

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…