Θέατρο Κούκλας από την Ελβετική Ρεμπέτικη Κομπανία "Tête dans le sac – marionnettes"

Πρόκειται για την ιστορία μιας αντικουλτούρας που γεννήθηκε μέσα από τον πόνο της ξενιτιάς και τη δίψα για ελευθερία στα…

Πρόκειται για την ιστορία μιας αντικουλτούρας που γεννήθηκε μέσα από τον πόνο της ξενιτιάς και τη δίψα για ελευθερία στα σύνορα Δύσης και Ανατολής. Για την ιστορία της αναγκαστικής φυγής των προσφύγων της Μικράς Ασίας, που εκδιώχθηκαν από τη γη τους και των εσωτερικών μεταναστών, που εγκατέλειψαν την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα ακολουθώντας την – άκρως εύλογη – επιθυμία τους για μια καλύτερη ζωή.

Έτσι, συγκεντρώνονται βίαια στην Αθήνα και κυρίως στον Πειραιά πάνω από εννάμισι εκατομμύριο κόσμος που καθώς δε συναντά θερμή υποδοχή, αρχίζει να μοιράζεται τη μίζερη καθημερινότητα του αιγαιακού υποκόσμου.

Θύματα βιαιώτατων κοινωνικών και πολιτισμικών διακρίσεων, καταλήγουν να μοιράζονται ούζο και ρακί στην ταβέρνα ή στην παρανομία του τεκέ και κάπου εκεί, όπου η φτώχεια ενώνει “αποβράσματα της πόλης” και “Έλληνες από άλλα μέρη”, γεννιέται μια μουσική.

Μια μουσική φτιαγμένη από τον πλούτο πολυπολιτισμικών ζυμώσεων, με επιρροές τόσο από τη Σμύρνη και την Πόλη όσο και από τα ελληνικά νησιά.

Με μπουζούκι και μπαντονεόν, οι μαριονέττες της κομπανίας “Tête dans le sac” μας ταξιδεύουν σε ένα συγκινητικό αλλά και λυτρωτικό ποιητικό και μουσικό κόσμο.

Οι συντελεστές της παράστασης, δυο συνένοχοι, είναι συγχρόνως μαριονετίστες, κατασκευαστές, σκηνοθέτες και ηθοποιοί, και εξερευνούν άγνωστες πτυχές της ερμηνείας και της δημιουργικής ανασύστασης λαϊκών και παραδοσιακών μορφών έκφρασης.

Είναι αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι οι μαριονέττες δεν είναι ένα είδος που αφορά αποκλειστικά τα παιδιά. Έφηβοι και ενήλικες απάνω τους! Και όσον αφορά τα παιδιά άνω των 12 ετών, το θέαμα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για ένα κόσμο πλούσιο σε ιστορία και ανθρωπισμό.

Μ’ αυτήν την παράσταση  μας μεταφέρουν στη Ελλάδα και την Τουρκία των αρχών του 20ού αιώνα, για την ανασύσταση της ιστορίας μιας λογοκριμένης από τη δικτατορία του Μεταξά μουσικής: του ρεμπέτικου.

Διάρκεια 60 λεπτά

Για  ενήλικες και εφήβους

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 

Στις 9 μ.μ.

Κρατήσεις: 2105222181, 6942420062

“Εργαστήρι Μαιρηβή”
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

Βαριά καταγγελία για την Γκουίνεθ Πάλτροου: Κατηγορείται ότι τραυμάτισε σοβαρά συνταξιούχο γιατρό στο σκι

Βαριά καταγγελία για την Γκουίνεθ Πάλτροου: Κατηγορείται ότι τραυμάτισε σοβαρά συνταξιούχο γιατρό στο σκι

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Γκουίνεθ Πάλτροου τραυμάτισε σοβαρά και εγκατέλειψε τον γιατρό που έκανε…