Newsroom

Newsroom

"The Young Pope": Ο Τζουντ Λο ως… Πάπας (trailer)

O Τζούντ Λο είναι ένας συντηρητικός-καπνιστής, Αμερικανός Ποντίφικας που σκοπεύει να φέρει την επανάσταση στο Βατικανό και στην πρώτη τηλεοπτική δουλειά του Πάολο Σορεντίνο, του σκηνοθέτη που κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, για το «Τέλεια Ομορφιά».

57616d3b1dc5247f278b45fe

Το Sky, αποκάλυψε το πρώτο επίσημο τρέιλερ για το αγγλόφωνο The Young Pope, με τον Τζούντ Λο ως Λένι Μπελάρντο, ένα Πάπα που εξελίσσεται στον πιο συντηρητικό θρησκευτικό ηγέτη που βρέθηκε ποτέ στη θέση Ποντίφικα, ο οποίος αναδείχθηκε με την βοήθεια της Νταϊάν Κίτον ως μοναχή Μαίρη, η οποία διαθέτει μεγάλη επιρροή στις αποφάσεις του.

Στο πλευρό τους βρίσκονται οι Σίλβιο Ορλάντο ως Καρδινάλιος Βοϊέλο, Σκοτ Σέπερντ ως Καρδινάλιος Ντισολιέ, Σεσίλ ντε Φρανς ως Σοφία, Χαβιέρ Κάμαρα ως Καρδινάλιος Γκουτιέρες, Λουντιβίν Σανιέ ως Έσθερ, Τόνι Μπερτορέλι ως Καρδινάλιος Καλτανισέττα και Τζέιμς Κρόμγουελ ως Καρδινάλιος Μάικλ Σπένσερ.

H τηλεοπτική σειρά 8 επεισοδίων, διαδραματίζεται κυρίως στην Ρώμη και κοντά στο Βατικανό, καθώς επίσης στην Βενετία και την Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μια συνεργασία των Sky, HBO και Canal Plus.

«Ο Λένι Μπελάρντο, γνωστός και ως Πίος ΙΓ΄, είναι ο πρώτος Αμερικανός Πάπας στην ιστορία. Νέος και γοητευτικός, η εκλογή του φαίνεται να είναι αποτέλεσμα μια απλής και αποτελεσματικής στρατηγικής από το Κολλέγιο των Καρδιναλίων. Αλλά όπως γνωρίζουμε, τα φαινόμενα απατούν. Ειδικά σε μέρη μεταξύ ανθρώπων που έχουν επιλέξει το μεγάλο μυστήριο του Θεού, ως καθοδηγητικό φως της ύπαρξής τους. Τέτοιο μέρος είναι το Βατικανό, και αυτοί οι άνθρωποι είναι οι αρχηγοί της καθολικής εκκλησίας. Και η πιο μυστηριώδης και αντιφατική μορφή όλων, είναι ο ίδιος ο Πάπας. Έξυπνος και αφελής, παλιομοδίτης αλλά και μοντέρνος, αμφίβολος και συνάμα αποφασιστικός, ειρωνικός, σχολαστικός και αδίστακτος… ο Πάπας ΙΓ προσπαθεί να διαβεί τον μακρύ δρόμο της ανθρώπινης μοναξιάς για να βρει τον Θεό για την ανθρωπότητα. Και για τον εαυτό του.», δηλώνει ο Σορεντίνο, ο οποίος χαρακτηρίζει την μίνι αυτή σειρά ως «την απόδειξη για την ύπαρξη αλλά και την απουσία του Θεού».

Ο ιταλός σκηνοθέτης, ο οποίος έχει προσφέρει υπέροχες ταινίες στον κινηματογράφο, με πιο πρόσφατη την «Νιότη» (Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας), υπογράφει το σενάριο της σειράς, σε συνεργασία με τον συν-σεναριογράφο της «Τέλειας Ομορφιάς» Ουμπέρτο Κονταρέλλο, και με τον Στέφανο Ρούλι.

Το The Young Pope είναι μια παραγωγή της Wildside, και συμπαραγωγή των Haut et Court και Mediapro. Εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Λορένζο Μιέλι και Μάριο Τζιανάνι.