The Sun: Ο Γιούνκερ ήταν "τύφλα" στη Σύνοδο της Γενεύης για το Κυπριακό

Κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στρέφεται η βρετανική εφημερίδα "The Sun" σε δημοσίευμά της λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν τόσο μεθυσμένος στην πρόσφατη Διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη που δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του.

590c6c761dc524fb588b45b0

«Ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήρθε αντιμέτωπος με νέα ερωτήματα για την καταλληλότητά του για τη θέση χθες βράδυ καθώς προέκυψαν ισχυρισμοί πως ήταν μεθυσμένος κατά τη διάρκειας ειρηνευτικής Συνόδου του ΟΗΕ» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν ήταν ξεκάθαρα μεθυσμένος κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Γενεύη για το Κυπριακό τον περασμένο Ιανουάριο.

«Ο κ. Γιούνκερ προκάλεσε σάλο κατά τη διάρκεια της Συνόδου με την εριστική συμπεριφορά του εξαιτίας του ποτού. Περιελάμβανε συγκρούσεις με ανθρώπους και έπιπλα και ήταν πολύ οικείος με νεαρούς βοηθούς», αναφέρει η Sun.

«Ήταν ξεκάθαρο πως ο Γιούνκερ ήταν πολύ “αναζωογονημένος”.Σκόνταφτε σε πράγματα που ήταν τριγύρω και πήγαινε σε νεαρά μέλη του προσωπικού για συζητήσεις. Ήταν παράξενη συμπεριφορά και λίγο ντροπιαστική για όλους» αναφέρει διπλωματική πηγή.

Ωστόσο, η εφημερίδα δε στάθηκε μόνο εκεί.

Σε νέο της δημοσίευμα με τίτλο «Είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλκοολικός;» επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνείται τις κατηγορίες, αλλά η εφημερίδα του… θυμίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύματα τον εμφανίζουν να έχει πρόβλημα με το ποτό.

Υπενθυμίζει μάλιστα πως κάποτε είχε ειπωθεί ότι πίνει κονιάκ για πρωινό και πως κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη Liberation, είχε πιει πολλά ποτήρια σαμπάνια.

Ο «πόλεμος» της βρετανικής εφημερίδας με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έρχεται μετά τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι λόγω Brexit.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…