"Θαύμα" στα συντρίμμια του Boeing που συνετρίβη στην Αβάνα

Δύο επιζώντες από την συντριβή αεροσκάφους εντόπισαν τα σωστικά συνεργεία.

5affcede1dc524fe3c8b4567

Αεροσκάφος Boeing 737-200 που εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Κούβα, από την Αβάνα στο Ολγκίν, με 104 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, συνετρίβη την Παρασκευή, λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της πρωτεύουσας της χώρας.Το αεροσκάφος συνετρίβη ανάμεσα στις συνοικίες Μπογιέρος και Σαντιάγκο ντε λας Βέγκας, στο νότιο τμήμα της Αβάνας, με Αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν όλοι οι επιβαίνοντες, όπως μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ.

Όμως λιγο αργότερα, η κρατική τηλεόραση αρχικά μετέδωσε ότι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια τρεις άνθρωποι, τρεις γυναίκες που διακομίστηκαν και νοσηλεύονται «σε κρίσιμη κατάσταση» στην κλινική Calixto García της Αβάνας. Ωστόσο, αργότερα διευκρίνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ότι μία από τις γυναίκες υπέκυψε στα τραύματά της στην κλινική. Μάλιστα, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα στα οποία εικονίζονται τραυματιοφορείς ενώ μεταφέρουν αιμόφυρτους επιβάτες με φορεία.

Η αστυνομία έστησε περίμετρο σε ακτίνα περίπου 100 μέτρων από το σημείο όπου βρίσκονται τα συντρίμμια, ενώ πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία παρέμεναν στον τόπο του δυστυχήματος για ώρες αφότου έγινε, στις 12:08 τοπική ώρα (19:08 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις αρχές.

Ο πρόεδρος της Κούβας δήλωσε ότι το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, παρά το δυστύχημα.


Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…