Newsroom

Newsroom

Θάνου: Δεν παραιτούμαι, θα είναι σαν να συμπράττω στην παρανομία

«Είμαι υπερκομματικό πρόσωπο, δεν ανήκα ποτέ σε κανένα κόμμα»

ek thanu

Αυτός ο νόμος, αυτή η διάταξη είναι παράνομη, ως εκ τούτου «αν παραιτηθώ είναι σαν να συμπράττω στην παράνομη εφαρμογή μίας διάταξης», απάντησε η Βασιλική Θάνου ερωτηθείσα αν θα παραιτηθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να διευκολύνει τη διαδικασία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν παραιτούμαι, πρόσθεσε.

Όπως είπε η κυρία Θάνου ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί «αποδεικνύει ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θέση αυτή (σσ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού) από ορισμένους φορείς και από ορισμένα πρόσωπα και ορισμένες άλλες παρατάξεις». Αυτό δικαιολογεί σε έναν βαθμό, συμπλήρωσε, «και την προσπάθεια αυτή της βίαιης αποπομπής της διοίκησης από τη θέση της».

Υπογράμμισε πως είναι αυταπόδεικτο ότι η διάταξη αυτή είναι «άκρως φωτογραφική», καθώς αφορά αποκλειστικά και μόνο την Αρχή Ανταγωνισμού έναντι όλων των άλλων 22 ανεξάρτητων Αρχών, οι οποίες λειτουργούν στο ελληνικό κράτος, όπως είπε. Διερωτώμαι, η ανεξαρτησία και η αμεροληψία -σύμφωνα με την αιτιολογία της κυβέρνησης- αφορά μόνο την Αρχή Ανταγωνισμού, συνέχισε και πρόσθεσε ότι «με στοχοποιούν επειδή με συνδέουν με τον Αλέξη Τσίπρα».

Η κυρία Θάνου τόνισε επίσης πως «δεν υπήρξα ποτέ κομματικό πρόσωπο με την έννοια που θέλει να μου βάλει ταμπέλα η ΝΔ» και έκανε λόγο για «αυθαίρετο προσδιορισμό» που της έχει προσάψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είμαι υπερκομματικό πρόσωπο, δεν ανήκα ποτέ σε κανένα κόμμα», ξεκαθάρισε.

Χαρακτήρισε, επίσης, «πολύ άκομψο» τον τρόπο που εκφράστηκαν κυβερνητικά στελέχη στην Επιτροπή της Βουλής και αναφερόμενη ειδικά στον Μάκη Βορίδη και τις κατηγόριες που της πρόσαψε ότι «γοητεύτηκε και πήγε αμισθί στο γραφείο του Πρωθυπουργού”, τον κάλεσε να “σέβεται τις θεσμικές ιδιότητες που έχουν ορισμένοι”, για να τονίσει ότι “δεν έχει αμφισβητήσει κανείς την συνεισφορά μου τα τελευταία 42 χρόνια».

«Προσπαθούν να ευτελίσουν το ότι πήγα αμισθί. Πήγα επειδή ήθελα να προσφέρω τις γνώσεις και τις εμπειρίες που είχα. Δεν με ενδιέφερε ποιος ήταν Πρωθυπουργός, πήγα να συνεισφέρω στον αγώνα που έδινε ο Πρωθυπουργός να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Πήγα αμισθί ακριβώς για να μην μπορούν μετά να μου προσάψουν αυτά για τα οποία να με κατηγορούν τώρα», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Κληθείσα να σχολιάσει για τυχόν οφέλη από την τρέχουσα θέση της, σημείωσε πως παίρνει 100 ευρώ λιγότερα από ό,τι είναι η σύνταξή της, η οποία έχει ανασταλεί.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…