Θάνος Πλεύρης… ένας αμετανόητος υμνητής του δικτάτορα Μεταξά

Οι ναζί στη φυλακή και οι φιλοφασίστες στην κυβέρνηση;

Όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, δεν παρέλειψε να αποτίνει τον καθιερωμένο φόρο τιμής στον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά.

Ο κυβερνητικός βουλευτής σε ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε την ικανοποίησή του που επιτέλους μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας η κορούλα του μπορεί να διαβάσει και να μάθει για την αξία και την προσωπικότητα του φασίστα Μεταξά.

Μάλιστα στη συνέχεια της ανάρτησής του εξέφρασε και το θαυμασμό του που αυτή η «αναγνώριση», αυτή η αποκατάσταση της ιστορικής αδικίας γίνεται επί κυβέρνησης ΝΔ. Βλέπετε τα προηγούμενα χρόνια κάτι τέτοιο δεν το επέτρεπε το «κόμπλεξ των αριστερών».

«Σημερα διάβασα την κόρη μου ιστορία και με χαρά είδα ότι το βιβλίο της 6ης δημοτικού αναφέρεται στον Ιωάννη Μεταξά και την συμβολή του στο αλβανικό Έπος (παραθέτω σελίδες 206 επ.).

Στα δικά μας χρόνια το κόμπλεξ των αριστερών «απαγόρευε» καθε αναφορά στον Μεταξά», αναφέρει αναλυτικά ο Θάνος Πλεύρης.

Στο παρελθόν ο πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και νυν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έχει αποκαλέσει τον δικτάτορα Μεταξά… «σύντροφο, ηγέτη και εθνικό κυβερνήτη που προετοίμασε το έθνος για τη μεγάλη νίκη».

Τραγική ειρωνεία; Την ημέρα που η δικαιοσύνη καταδίκαζε του νεοναζί της Χρυσής Αυγής ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε:

«Η Νέα Δημοκρατία πολέμησε ανέκαθεν, σταθερά και παντού τον φασισμό. Κατήγγειλε τον λαϊκισμό που τον ανέθρεψε στις πλατείες του τυφλού μίσους και της βίας. Ούτε στιγμή δεν συνέπλευσε με εκπροσώπους του, είτε σε πολιτικές επιλογές είτε σε κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες.

Είμαι υπερήφανος για την αταλάντευτη στάση της παράταξής μας που έθεσε ως στρατηγικό της στόχο την πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής.»
 

Γυναικοκτονία-Σαλαμίνα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 71χρονος – Δεν τον αναλαμβάνει δικηγόρος

Γυναικοκτονία-Σαλαμίνα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 71χρονος – Δεν τον αναλαμβάνει δικηγόρος

Ανέκφραστος ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 43χρονης στο δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά το πέρας της πορείας για τα 15 χρόνια από την εν ψυχρώ…