Newsroom

Pandora Newsroom

Θάνος Πλεύρης: Πανηγυρίζει μετά την ορκωμοσία Τραμπ – Οι 2 πρωτοβουλίες που τον ενθουσίασαν

Ο Θάνος Πλεύρης βρήκε «θετικές» δύο πρωτοβουλίες που μπορούν να λειτουργήσουν θετικά και θα έπρεπε να υιοθετήσει και η Ευρώπη

Θάνος Πλεύρης

Στον Λευκό Οίκο επέστρεψε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ορκίστηκε 47ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. χθες, Δευτέρα 21/01. Μεταξύ των ισχυρών που ενθουσιάστηκαν με την ανάληψη της προεδρίαςτων ΗΠΑ από τον Τραμπ, ήταν και ο δικός μας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ένθερμα δύο από τις πιο αμφιλεγόμενες αλλαγές που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του νέου Προέδρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε εκπομπή του Action 24, βρήκε «θετικές» δύο πρωτοβουλίες που μπορούν να λειτουργήσουν θετικά και θα έπρεπε να υιοθετήσει και η Ευρώπη: τη μεταναστευτική πολιτική και διάλυση της woke κουλτούρα.

«Δύο θετικές πρωτοβουλίες του προέδρου ⁦@realDonaldTrump ⁩που θα λειτουργήσουν συνολικά θετικά. Τρομοκρατικές οργανώσεις τα καρτέλ διακίνησης λαθρομεταναστών άρα σκληρή μεταναστευτική πολιτική και διάλυση της woke κουλτούρας. Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν μόνο τα 2 βιολογικά φύλα» έγραψε ο υπουργός στο Twitter.

Ο Θάνος Πλεύρης, μεταξύ άλλων, στο απόσπασμα που δημοσίευσε από την εκπομπή αναφέρει:

«Έχει δύο θέματα που η Ευρώπη πρέπει να τα δει:

Πρώτον, οι τρομοκρατικές οργανώσεις στα καρτέλ διακίνησης μεταναστών. Γιατί η Ευρώπη να έχει ανοχή; Ξέρετε τι θα πει η αναγνώριση ότι είναι τρομοκρατικές οργανώσεις. Ότι αυτομάτως θα ξέρουν ότι αυτοί που διακίνησαν μεταναστές, μπαίνουν σε μια τελείως διαφορετική διαδικασία ως προς την αντιμετώπιση τους.

Αυτό, με συγχωρείτε, αν εγώ ήμουν Αμερικάνος και είχα το πρόβλημα μετανάστευσης τόσο έντονο που το έχουν, ή αντίστοιχα και στην Ευρώπη, το βλέπεις θετικά.

Αυτό που θα άλλαζε τη ζωή μας είναι ότι, ενώ τώρα η Ελλάδα πολλές φορές και ειδικά από αριστερά κόμματα εγκαλείται συνέχεια ότι δήθεν παραβιάζει τις διαδικασίες του διεθνούς δικαίου και δεν δίνει διόδους εισόδου στους παράνομους μετανάστες, στους λαθρομετανάστες, μια τέτοια πολιτική στην Ευρώπη θα βλέπατε ότι δε θα έστελναν κανέναν.

Δεύτερο, το γεγονός ότι η Αμερική αναγνωρίζει δύο φύλα. Άμα λέγαμε είναι δύο τα φύλα μας λέγανε ότι είμαστε ομοφοβικοί. Αυτά τα πράγματα να τα βλέπετε για να καταλάβετε σε τι πλαίσιο αναπτύχθηκε ο Τραμπ. Σε πλαίσιο που υπήρχαν θέματα τα οποία η νορμάλ πολιτική, το political correct που λέμε, βρισκόταν σε τρομακτική απόσταση από τα προβλήματα των πολιτών».

Οι δηλώσεις του υπουργού δεν προκαλούν καμία απολύτως εντύπωση. Οι πολιτικές και η ιδεολογία που εκφράζει ο Θάνος Πλεύρης, ιδιαίτερα όσον αφορά την υπεράσπιση της αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής και τη διάλυση της “woke” κουλτούρας, έχουν απασχολήσει πολλάκις στο παρελθόν και εγείρουν σοβαρά ζητήματα τόσο σε επίπεδο ανθρώπινων δικαιωμάτων όσο και κοινωνικής ένταξης.

Παρόμοια, η αναφορά στην αναγνώριση μόνο δύο φύλων και η κριτική στη «woke κουλτούρα» προδίδουν μια αντίληψη που αντιτίθεται στην πρόοδο των κοινωνικών δικαιωμάτων, αποφεύγοντας την αποδοχή της πολυπλοκότητας των κοινωνικών και φύλων ταυτοτήτων.

Η πολιτική του Πλεύρη φαίνεται να στηρίζεται σε έναν συντηρητισμό που ενισχύει τον διχασμό και την απομόνωση, αντί να προωθεί την αλληλεγγύη και την ανοχή σε μια σύγχρονη, πολυπολιτισμική κοινωνία. Ακριβώς, όπως προστάσει η σύγχρονη alt-right ατζέντα.

Ειδήσεις σήμερα:

Αντιδράσεις με την απόφαση της Χρηστίδου για τα Τέμπη: «Είχαμε το ηχητικό εδώ και 2 μήνες, αλλά δεν το παίξαμε»

Κουρέτας: Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξήγησε γιατί το τσίπουρο είναι το καλύτερο φάρμακο και έγινε viral

Κανάκης για Καραμανλή: Ζούμε στη χώρα που του φιλάνε τα χέρια – Tι είναι αυτά τα κομματοσκυλοπρόβατα;

Λάρισα: «Εκεί είναι το στίγμα του Βασίλη» – Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τον 39χρονο

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Καλλιθέα: Βίντεο με την αιμόφυρτη 43χρονη μετά την ένοπλη επίθεση – «Μωρή καρ@@@ θα σε σκοτώσω»

6963921

Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Καλλιθέα: Βίντεο με την αιμόφυρτη 43χρονη μετά την ένοπλη επίθεση – «Μωρή καρ@@@ θα σε σκοτώσω»

Σοκ προκαλεί το νέο βίντεο ντοκουμέντο που έρχεται στο φως, λίγα λεπτά μετά την επίθεση…

Axios: Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν – Ο Τραμπ ζυγίζει στρατιωτικές επιλογές μετά το Πεκίνο

Tramp china

Axios: Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν – Ο Τραμπ ζυγίζει στρατιωτικές επιλογές μετά το Πεκίνο

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συναντάται τη Δευτέρα με την ομάδα εθνικής ασφαλείας του…

Βιολάντα: Ελεύθερος ο διευθυντής με όρους – Δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης έχει καταθέσει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου

6826873 1

Βιολάντα: Ελεύθερος ο διευθυντής με όρους – Δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης έχει καταθέσει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου

Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με συγγενείς των θυμάτων να ξεσπούν έξω…

Τιθορέα: Συνελήφθησαν 8 άτομα για την ληστεία σε τράπεζα – Βαρύς οπλισμός στα χέρια των αρχών

τιο

Τιθορέα: Συνελήφθησαν 8 άτομα για την ληστεία σε τράπεζα – Βαρύς οπλισμός στα χέρια των αρχών

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν έξι άντρες και δύο γυναίκες σε Αθήνα και Αλεποχώρι

Οι Προτάσεις μας

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Αντίστροφη μέτρηση για την έκπτωση 4% – Τι ισχύει μετά τις 15 Μαΐου

88 forologikes diloseisjpg

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Αντίστροφη μέτρηση για την έκπτωση 4% – Τι ισχύει μετά τις 15 Μαΐου

Για όσους δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εφάπαξ πληρωμή, παραμένει η δυνατότητα εξόφλησης σε οκτώ…

Σχετικά με ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Τώρα είναι η ώρα για να κερδίσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη» – Ιούνιος ο στόχος για την ίδρυση του νέου κόμματος

6966134

Τσίπρας: «Τώρα είναι η ώρα για να κερδίσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη» – Ιούνιος ο στόχος για την ίδρυση του νέου κόμματος

Με το βλέμμα στην επικείμενη ανακοίνωση του νέου κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «όλα…

Ο Αυγενάκης διορθώνει την γκάφα 580.000 ευρώ στο Πόθεν Έσχες – Νέα πώληση βοσκοτόπου 236.000€

Αυγενάκης 1

Ο Αυγενάκης διορθώνει την γκάφα 580.000 ευρώ στο Πόθεν Έσχες – Νέα πώληση βοσκοτόπου 236.000€

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος βρέθηκε στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το…

Μεγάλες αλλαγές στο πόθεν έσχες Κικίλια: Πώληση οικοπέδου στη Βούλα και αγορά διαμερίσματος αξίας 1 εκατ. ευρώ

Kikilia

Μεγάλες αλλαγές στο πόθεν έσχες Κικίλια: Πώληση οικοπέδου στη Βούλα και αγορά διαμερίσματος αξίας 1 εκατ. ευρώ

Στη συνολική περιουσιακή του κατάσταση δηλώνονται 22 ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου και του οικοπέδου που μεταβιβάστηκε στη…

Αιχμές Μαρινάκη για το ενδεχόμενο απουσίας Καραμανλή από το συνέδριο της ΝΔ – «Ο καθένας κάνει τις επιλογές του»

marinakis 1

Αιχμές Μαρινάκη για το ενδεχόμενο απουσίας Καραμανλή από το συνέδριο της ΝΔ – «Ο καθένας κάνει τις επιλογές του»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι δεν μπορεί να κρίνει τις αποφάσεις…