Θάνος Μικρούτσικος- Νίκος Καββαδίας: Ένα "Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου" στο Badminton

H παράσταση "Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου", που «ζωντανεύει» επί σκηνής τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Badminton από 21 Ιανουαρίου, για 20 μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

taxidi sto stavro tou notou

H παράσταση “Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου”, που «ζωντανεύει» επί σκηνής τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Badminton από 21 Ιανουαρίου, για 20 μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Πρόκειται για μια θεατρική παραγωγή, με την οποία ο Θέμης Μουμουλίδηςολοκληρώνει τον κύκλο τριών παραστάσεων-πορτρέτων, που ξεκίνησε το 2012 με το Μαουτχάουζεν τουΙάκωβου Καμπανέλλη, και τοαφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη  Ποιος στη Ζωή μου.

Η θάλασσα, τα λιμάνια, οι γυναίκες, η ζωή των ναυτικών, «το ταξίδι για το ταξίδι», ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του -Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου- αποκαλύπτοντας τις συναρπαστικές πλευρές της προσωπικότητας, του έργου και των «ταξιδιών» του Νίκου Καββαδία.

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά, τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, πρόκειται για έναν ποιητή «που μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις».

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των ΘάνουMικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Μιχάλη Μαρίνου, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη, και σαράντα ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής. Ανασύρει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή. Η πραγματικότητα βυθίζεται στον κόσμο του φανταστικού καθώς επιχειρεί να φωτίσει τις διασυνδέσεις αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες του Καββαδία με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του.

O σκηνικός χώρος, με την υπογραφή του Γιώργου Πάτσα, δημιουργείται και εναλλάσσεται μέσα από οκτώ παράλληλες προβολές υπηρετώντας την κινηματογραφική δομή της παράστασης.

Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη και τονΓιάννη Μαθέ που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια, του Θάνου Μικρούτσικου.

Η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, πολυσυλλεκτική στα μέσα της, ανήσυχη στην αναζήτησή της, επιχειρεί να μετουσιώσει τη σκηνική δράση σε εμπειρία για τον θεατή κάθε ηλικίας, παρουσιάζοντας μια ποιητική εκδοχή της ζωής αλλά και μια ζωντανή εκδοχή της ποίησης.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Σενάριο: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Με τη συνεργασία των: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνικό- κοστούμια: ΓΙΩΡΓΟΣ  ΠΑΤΣΑΣ
Χορογραφία: ΣΕΣΙΛ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ
Μουσική επιμέλεια: ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σχεδιασμός Ήχου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Video: NIKOΣ TΣΙΜΟΥΡΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτης: ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Οργάνωση παραγωγής: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΖΑΘΑΣ
Διεύθυνση παραγωγής: ΜΑΤΡΩΝΗ ΦΑΓΑ
Artwork: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ
Επικοινωνία: ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ

Παραγωγή : 5η Εποχή Τέχνης – Silver Moon

*Η παράσταση πρόκειται να παρουσιαστεί και στη Θεσσαλονίκη, 4- 14 Μαρτίου 2016

Θέατρο BADMINTON, Άλσος Στρατού, Γουδή

21 Ιανουαρίου 2016 έως 14 Φεβρουαρίου 2016

Τιμές εισιτηρίων: VIP 30 ευρώ

Α Ζώνη 25 ευρώ
Β Ζωνη 20 ευρώ
Γ Ζώνη 15 ευρώ
Δ Ζώνη 10 Ευρώ
Ισχύουν ομαδικά εισιτήρια

Προπώληση: Ταμεία Θεάτρου Badminton, 210 88 40 600,  viva.gr, artinfo.gr Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, IANOS, Media Markt

Πληροφορίες – κρατήσεις: Ταμεία Θεάτρου BADMINTON: 210 8840600

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…