Θάνατος Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία έπειτα από βίαιη σύλληψη – Ξεσπά σε λυγμούς η εργοδότριά του (Videos)

Στην εκπομπή Tlive και στην Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε ξεσπώντας σε λυγμούς η εργοδότρια του μετανάστη που έχασε τη ζωή του, καθώς δούλευε στο εστιατόριό της. Ερωτήματα δημιουργούνται για το εάν σχετίζεται με τη βία που του ασκήθηκε κατά τη σύλληψή του - Τι έδειξε η νεκροψία

AP21279389888255

Νεκρός είναι ο 24χρονος Γιώργος Ζαντιώτης, Έλληνας μετανάστης που ζούσε στο Βούπερταλ στη Γερμανία.

Την ώρα που βρισκόταν υπό κράτηση άφησε την τελευταία του πνοή Έλληνας μετανάστης στη Γερμανία, σε αστυνομικό τμήμα στο Wuppertal. Ο 24χρονος είχε συλληφθεί με βίαιο τρόπο από αστυνομικούς – Ερωτήματα δημιουργούνται για το εάν σχετίζεται με τη βία που του ασκήθηκε κατά τη σύλληψή του – Τι έδειξε η νεκροψία.

Τη βιαιότητα των αστυνομικών αποδεικνύει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αδερφή του νεκρού, που βρισκόταν μαζί του την ώρα της σύλληψης και δημιουργούνται ερωτήματα αν αυτή η βία συνδέεται με τον θάνατό του. Στο βίντεο ακούγεται η αδελφή του να φωνάζει να μην το χτυπήσουν, γιατί είναι χειρουργημένος, αλλά οι αστυνομικοί δεν σταμάτησαν.

Δημιουργούνται συνεπώς εύλογα ερωτήματα για το εάν σχετίζεται με τη βία που του ασκήθηκε κατά τη σύλληψή. 

Στην εκπομπή Tlive και στην Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε ξεσπώντας σε λυγμούς η εργοδότρια του μετανάστη που έχασε τη ζωή του, καθώς δούλευε στο εστιατόριό της.

«Ο Γιώργος ήταν το καλύτερο παιδί. Ηταν με το χαμόγελο και όλοι οι πελάτες τον αγαπούσαν. Τον αγαπούσαμε και εμείς, ο άντρας μου τον είχε σαν παιδί του. Έξι χρόνια δούλευε σε εμάς μαζί με τη μαμά του και τον ξέρω από εννέα ετών» τονίζει η κ. Χριστίνα με δάκρυα στα μάτια.

«Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Ήταν από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει. Ο καλύτερος εργάτης στο μαγαζί μου. Για μένα ο Γιώργος δεν έφταιγε σε κάτι» συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο

Το βίντεο από τη σύλληψη ήρθε στη δημοσιότητα μόλις το βράδυ του Σαββάτου, αρκετές μέρες μετά τον θάνατο, καθώς δημοσιεύτηκε στο twitter.

Πώς έγινε το συμβάν

Η επίσημη εκδοχή από την εισαγγελία λέει ότι οδηγός ταξί κάλεσε την αστυνομία γιατί πελάτες που επέβαιναν σε αυτό βρίσκονταν σε κακή κατάσταση. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο άντρας ήταν επιθετικός, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο με την αδελφή του.

Με βάση την εισαγγελία η αστυνομία που έφτασε βρήκε έναν «ιδιαίτερα επιθετικό» άνδρα και την αδελφή του. Ο άνδρας εξουδετερώθηκε και τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση. Εκεί, αφού του αφαιρέθηκαν οι χειροπέδες, με βάση τις αρχές, έγινε και πάλι επιθετικός. Στη συνέχεια, ένας γιατρός της αστυνομίας πήρε δείγμα αίματος. Αμέσως μετά, ο άνδρας υπέστη κυκλοφορική κατάρρευση. Οι προσπάθειες ανάνηψης από τον γιατρό της αστυνομίας και την υπηρεσία ασθενοφόρων ήταν ανεπιτυχείς και ο άνθρωπος πέθανε.

Στη συνέχεια, η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο.

Τι έδειξε η νεκροψία

Η εισαγγελία του Βούπερταλ δήλωσε στο “ND” το πρωί της Κυριακής ότι στο μεταξύ διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή. 

Με βάση την εκδοχή της εισαγγελίας δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι η συμπεριφορά της αστυνομίας συνδεόταν με το θάνατο του νεαρού και αναμενόταν ακόμη η τοξικολογική έκθεση, καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι ο άνδρας είχε καταναλώσει ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όταν ρωτήθηκε η εισαγγελία γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε ο θάνατος υπό αστυνομική κράτηση, απάντησε ότι πρόκειται για θάνατο που προκλήθηκε από παθολογικά αίτια και για αυτόν τον λόγο, το ζήτημα δεν θεωρήθηκε «σχετικό με τα μέσα ενημέρωσης».

Διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στο Βούτερπαλ, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν ότι ο θάνατος του Γιώργου Ζαντιώτη «Ήταν φόνος!».

«Δεν θα σιωπήσουμε: Ήταν φόνος! Συγκάλυψη και αποκάλυψη ψεμάτων! Οι αρχές και η αστυνομία είναι οι δράστες!».

 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…