Θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν λόγω Ουκρανίας; Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Όργιο πληροφοριών και διαρροών - Τα ΜΜΕ στην Τουρκία κάνουν λόγο για «γεύμα με μενού Ουκρανία»

mitsotakis erdogan Medium

Πληροφορίες για συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ερχόμενη Κυριακή διακινούνται στον τουρκικό, και κατ’ επέκταση στον ελληνικό Τύπο, δίχως μέχρι στιγμής η ελληνική πλευρά να επιβεβαιώνει το ραντεβού.

Στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται να βρεθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Πατριαρχείο στο Φανάρι, για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία. Για την ίδια ημέρα, πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, πληροφορίες που αναπαράγουν τα ελληνικά ΜΜΕ.

Οι πληροφορίες που διακινούνται κάνουν λόγο για «γεύμα» μεταξύ των δύο ανδρών στην προεδρική κατοικία, με το «μενού», κατά τις ίδιες πληροφορίες, να περιλαμβάνει τις εξελίξεις της ρωσοουκρανικής κρίσης και τις «διμερείς σχέσεις» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Τα τουρκικά ΜΜΕ υπογραμμίζουν το γεγονός πως στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε πιθανή συνάντησή του με τον Ερντογάν, με αφορμή την συγκυρία της ρωσικής εισβολής, ενώ ο πρωθυπουργός έκανε και σχετική αναφορά στη συνέντευξη της περασμένης Πέμπτης στον Alpha. Αξίζει να σημειωθεί πως η πληροφορία διακινήθηκε από τουρκικά ΜΜΕ, δίχως σχετική ενημέρωση από ελληνικής πλευράς, με τον ΣΚΑΪ να σπεύδει να την αναπαράξει, και έπειτα σειρά ελληνικών μέσων ενημέρωσης να ακολουθούν.

Για δημοσιεύματα εκ Τουρκίας έκανε λόγο ακόμα και η κρατική τηλεόραση σε ρεπορτάζ της, μεταφέροντας κυβερνητικές πηγές που επιβεβαιώνουν πως το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών έχει συζητηθεί, αλλά και πως «προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…