Newsroom

Newsroom

Θα σε χρεώνουν αν είσαι υπέρβαρος

Είσαι παχύσαρκος; Θα πληρώσεις. Κάπως έτσι σκέφτηκε ένας οικονομολόγος και πρότεινε στις αεροπορικές εταιρείες να αρχίσουν να χρεώνουν τους υπέρβαρους…

Είσαι παχύσαρκος; Θα πληρώσεις. Κάπως έτσι σκέφτηκε ένας οικονομολόγος και πρότεινε στις αεροπορικές εταιρείες να αρχίσουν να χρεώνουν τους υπέρβαρους επιβάτες όπως ακριβώς χρεώνουν και τις υπέρβαρες αποσκευές.

Αυτή η άκρως ρατσιστική ιδέα ήταν του πρώην οικονομολόγου της αυστραλιανής αεροπορικής Qantas, Τόνι Γουέμπερ ο οποίος υποστηρίζει πως η ποσότητα καυσίμων που καταναλώνεται κατά τη διάρκεια μίας πτήσης είναι ανάλογη με το βάρος του αεροσκάφους και γι αυτό όποιος είναι παχύσαρκος θα πρέπει να πληρώνει τη διαφορά. «Το κόστος των καυσίμων έχει εκτιναχτεί στα ύψη και οι αεροπορικές εταιρίες για να το καλύψουν θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων τους», είπε ο κ. Γουέμπερ και όπως εξήγησε ο ίδιος η παχυσαρκία «τρώει» τα κέρδη των εταιρειών σημειώνοντας πως κατά μέσον όρο το βάρος ενός επιβάτη έχει αυξηθεί από 59 κιλά το 1926, στα 85 κιλά σήμερα. Ο κ. Γουέμπερ όμως δεν σταμάτησε εκεί, συνέχισε λέγοντας: «Οι υπέρβαροι θα πρέπει να πληρώνουν έξτρα. Όπως ακριβώς γίνεται και με τις υπέρβαρες αποσκευές» ενώ εξήγησε πως εξαιτίας της αύξησης του βάρους μια πτήση από την Αυστραλία στο Λονδίνο χρειάζεται έξτρα καύσιμα, το συνολικό κόστος των οποίων μπορεί να φτάσει στο ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως.

Πάντως οι αεροπορικές εταιρίες για την ώρα δεν είναι στις προθέσεις τους να χρεώνουν έξτρα τους υπέρβαρους.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…