Θα σας εξαφανίσομεν

Διαχρονικά η Δεξιά (με τις ακροδεξιές κακοήθεις μεταστάσεις της) είχε πρόβλημα με τις «κακές συνήθειες» που γέννησε η Μεταπολίτευση μετά την πτώση της χούντας και ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με το φοιτητικό κίνημα

2526848

Αυτή η κυβέρνηση (του Κυριάκου βεβαίως βεβαίως!!) για κάθε λύση έχει και ένα πρόβλημα. Μάλιστα δε παρουσιάζει υπερπαραγωγή στην γέννηση προβλημάτων (ιστορικά ο μεγαλύτερος ρυθμός ανάπτυξης που πέτυχε ποτέ κυβέρνηση) συγκριτικά με το πρωτογενές πλεόνασμα των λύσεων που διαθέτει -για να μην σας πω ότι για κάθε λύση έχει τουλάχιστον δύο προβλήματα να παρουσιάσει.
Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία της δεν είναι αυτή, είναι ο μαγικός τρόπος εξαφάνισης των προβλημάτων (που η ίδια γέννησε), μαζί βέβαια με τους αποδέκτες των συνεπειών τους. Χουντίνι – Μητσοτάκης, δύο σε έναν.

“Θα σας εξαφανίσομεν”. 

Ο αυταρχισμός και η απροκάλυπτη βία στα πανεπιστήμια με τα αιματηρά επεισόδια στο ΑΠΘ -και το ρίσκο που αναλαμβάνει η κυβέρνηση να θρηνήσουμε ακόμα και ανθρώπινες ζωές- δεν αποτελεί μια καινούργια και συγκυριακή αντιμετώπιση κάποιου προβλήματος, δεν εντάσσεται απλά στην εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» που σκοπό έχει να πατάξει την «ανομία» και σίγουρα δεν είναι η (λάθος) λύση σε ένα (πραγματικό) πρόβλημα.

Διαχρονικά η Δεξιά (με τις ακροδεξιές  κακοήθεις μεταστάσεις της) είχε πρόβλημα με τις «κακές συνήθειες» που γέννησε η Μεταπολίτευση μετά την πτώση της χούντας και ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με το φοιτητικό κίνημα, το οποίο -εκτός των άλλων- κουβαλούσε τις δάφνες της κορύφωσης του αντιδικτατορικού αγώνα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Οι συνεχείς προσπάθειες (κοντά πενήντα χρόνια) να κόψουν και να ράψουν το δημόσιο πανεπιστήμιο στα μέτρα τους έγινε με νομοσχέδια που είχαν στον πυρήνα τους  τον τρόπο λειτουργίας της Προκρούστειας κλίνης.
Το άρθρο 16 (που κατοχυρώνει τον δημόσιο χαρακτήρα και την ελευθερία στην ανάπτυξη της Τέχνης, της Επιστήμης και της Έρευνας) έγινε το πιο στοχοποιημένο άρθρο του Συντάγματος, χωρίς ωστόσο να κατορθώσουν -παρά τις εναγώνιες προσπάθειες τους- να το καταργήσουν.
Εκεί που απέτυχαν όλοι οι άλλοι, ήρθε το καθεστώς Μητσοτάκη και η «παιδονόμος» Κεραμέως να ισοπεδώσουν και να εξαφανίσουν κάθε έννοια δημόσιου χαρακτήρα, ελεύθερης διακίνησης ιδεών και δημοκρατικής ανάπτυξης της έρευνας και της γνώσης.

“Θα σας εξαφανίσομεν”. 

Η στρέβλωση της πραγματικότητας, η συκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και οι στημένες προβοκάτσιες αποτελούσαν πάντα το Navigator του «μπαλτά» για το πετσόκομα.
Αρχικά πετσόκοψαν το πανεπιστημιακό άσυλο “για την αποκατάσταση της νομιμότητας στα πανεπιστήμια”, παρά το γεγονός ότι οι πρυτανικές αρχές είχαν το δικαίωμα να καλούν την αστυνομία σε περίπτωση παραβατικών πράξεων.
Στην συνέχεια πετσόκοψαν δεκάδες χιλιάδες μαθητές με την καθιέρωση της βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, “για να αναβαθμίσουν τα πανεπιστήμια και τα πτυχία όσων εισάγονται”, ενώ την ίδια στιγμή εξομοίωσαν τα ιδιωτικά κολέγια και ΙΕΚ με τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων, δίνοντας την δυνατότητα στους «αποτυχόντες» εισαγωγής (πληρώνοντας) να λάβουν πτυχίο ισότιμο των επιτυχόντων.
Ακολούθως  αποφάσισαν να εγκαταστήσουν περισσότερους από χίλιους αστυνομικούς στα πανεπιστήμια (όχι φύλακες) και μπροστά στις έντονες αντιδράσεις εφηύραν τις «βαριοπούλες» που δήθεν σπάνε την βιβλιοθήκη (την οποία έχει βάλει μπρος να φτιάξει ο πρύτανης) του ΑΠΘ. 
Είδαμε διαμαρτυρόμενους φοιτητές να κρατάνε ένα πανό και πάνοπλους ΜΑΤατζήδες  να σκορπάνε χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης (σε ευθεία βολή από το ένα μέτρο), ανοιγμένα κεφάλια, αίμα και τρόμο.
Τέλος -αφού η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έχασε εμφατικά την πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές από την ΠΣΚ- είδαμε την Κεραμέως να καταθέτει νομοσχέδιο που καταργεί τις φοιτητικές παρατάξεις.

“Θα σας εξαφανίσομεν”.

“Μην ανακατεύεσαι στις δουλειές των μάγων γιατί είναι ευαίσθητοι και θυμώνουν εύκολα” – J.R.R. Tolkien, Άγγλος συγγραφέας. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…