Θα το πουν στη Μέρκελ; Περισσότεροι από τους μισούς έμποροι αδυνατούν να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές

Αυτό θα το πουν στην Ανγκελα Μέρκελ την Παρασκευή; Περισσότεροι από τους μισούς ελεύθεροι επαγγελματίες της χώρας αδυνατούν να πληρώσουν…

emporoi

Αυτό θα το πουν στην Ανγκελα Μέρκελ την Παρασκευή; Περισσότεροι από τους μισούς ελεύθεροι επαγγελματίες της χώρας αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές του εισφορές, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος μάλιστα προορίζεται για το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., το 52% αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές.

Από τους 780.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ οι 374.000 είναι οφειλέτες. Αυτό σημαίνει ότι με τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους φτάνουν το ένα εκατομμύριο συνανθρώπους μας οι οποίοι δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Η Συνομοσπονδία ζητά να επεκταθεί η διάταξη για τις αδρανείς επιχειρήσεις και τους ανενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες και στους ενεργούς συναδέλφους τους εμπόρους. «Θα υπάρξει ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέχρι 28/2/2015 κι αυτό ζητούμε να επεκταθεί και στους ενεργούς οφειλέτες του ταμείου. Η επίμαχη εγκύκλιος πάντως θα δώσει μια λύση στα 2/3 του προβλήματος», είπε ο κ. Κορκίδης.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.