Θα πνιγούν στα ακροδεξιά «σκατά» τους

Είναι επιλογή του Μητσοτάκη η ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας

ek kdmng

Είναι επιλογή του Μητσοτάκη η ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας. Ο εναγκαλισμός με την ακροδεξιά και τις πρακτικές της οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον περιορισμό των δικαιωμάτων των πολιτών. Στον ένα χρόνο διακυβέρνησης φαίνεται πλέον καθαρά ότι στόχος του συστήματος Μητσοτάκη και της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας που τον στηρίζει είναι η αντιδραστική, αντιδημοκρατική θωράκιση του κράτους της δεξιάς και ασφυκτικός έλεγχος των θεσμών της αστικής δημοκρατίας. Στόχος είναι ο στραγγαλισμός κάθε αντιπολιτευτικής φωνής, ο περιορισμός της ενημέρωσης, οι διώξεις δημοσιογράφων που υπηρετούν την ερευνητική, ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου διώκονται δικαστές που ερευνούν σκάνδαλα με διεθνείς προεκτάσεις!!! Δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο ξεδιάντροπης και ωμής κομματικής παρέμβασης στη δικαιοσύνη όσο επί των ημερών του γόνου της “αγίας οικογένειας” ο οποίος υποκλίνεται στις επιταγές της φαιάς πτέρυγας της παράταξής του. Ακόμα και το μετεμφυλιακό καθεστώς της δεξιάς δεν τόλμησε – παρά τις πιέσεις για συγκάλυψη που άσκησε η ηγεσία της δικαιοσύνης προς τους δικαστές στην υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη – να στραφεί εναντίον των φυσικών δικαστών της δίκης που αποκάλυψε τον λούμπεν παρακρατικό βούρκο και τις διασυνδέσεις του με τον κρατικό μηχανισμό.

Είναι επιλογή Μητσοτάκη η συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια μιας  κάστας τεχνοκρατών στενά συνδεδεμένης με επιχειρηματικά συμφέροντα. Εκτός της σύγχρονης περίπτωσης του Όρμπαν στην Ουγγαρία, του Τραμπ, του Μπολσονάρο, υπάρχει ιστορικό προηγούμενο στην προπολεμική Γερμανία και Ιταλία αντίστοιχα.  

Είναι επιλογή Μητσοτάκη ο περιορισμός των δικαιωμάτων. Απαγόρευση των διαδηλώσεων, αστυνομικό κράτος και βίαιη καταστολή, περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας, ακύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, απολύσεις και ανεργία. Το ρόπαλο του χωροφύλακα ΜΑΤατζή πάνω από τα κεφάλια εκείνων που διεκδικούν. Νόμος, τάξη, ησυχία και σιωπή των “αμνών” στο μαντρί, όπως θέλει τη χώρα ο Κυριάκος!!! Θα του κάνουμε το χατήρι;

Είναι επιλογή Μητσοτάκη η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Εν κρυπτώ αναθέσεις σε κουμπάρους και κολλητούς, προμήθειες υλικών σε αστρονομικές τιμές, διπλάσιους διορισμούς δικών τους παιδιών ως μετακλητών σε σύγκριση με εκείνα που κατήγγειλαν ως αντιπολίτευση, εν κρυπτώ – με εσωτερική πληροφόρηση – επιδοτήσεις και “δάνεια” επιχειρήσεων, λίστες παραπληροφόρησης Πέτσα, πλατφόρμες κικιρίκου κλπ., κλπ…. Έχουν το “λεφτόδενδρο” των 37 δις που άφησαν στα ταμεία του κράτους οι αφελείς Μαδούροι!!!

Είναι επιλογή Μητσοτάκη να εκπροσωπείται στο δημόσιο λόγο από τον έξαλλο ακροδεξιό αντιπρόεδρο του. Είναι επιλογή Μητσοτάκη να επιτρέπει σε βουλευτές και στελέχη της παράταξής του να εκφέρουν δημόσιο ρατσιστικό λόγο αγκαλιά με νεοναζί υπόδικους διώκοντας ανυπεράσπιστες γυναίκες και παιδιά μεταναστών που έχουν πάρει άσυλο και βρίσκονται στο δρόμο με ευθύνη της κυβέρνησής του. Είναι επιλογή Μητσοτάκη να ακολουθεί την ίδια πολιτική της ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας που επέτρεψε πριν λίγα χρόνια στους νεοναζί νοσταλγούς της χούντας, να σηκώσουν κεφάλι και να εκπροσωπηθούν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Είτε είναι δική του επιλογή είτε όχι, όποιος εκκολάπτει συνειδητά ή ασυνείδητα τα αυγό του φιδιού, είναι ο πρώτος θα πνιγεί μέσα στα ακροδεξιά “σκατά” του. Θα φροντίσουν γι’ αυτό είτε τα ίδια τα “σκατά” ή όσοι είναι απέναντι, και είναι πολλοί αυτοί…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

604e6647825e631a983d9b22 1

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

Ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε πως δεν έφταιγε το όχημα για το τροχαίο που στέρησε…

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Καλλιάνος

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε εκφράσει μέσω βίντεο τα παράπονα του για τις συνθήκες νοσηλείας του…

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

maxresdefault

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

Αίσθηση προκάλεσε η ερμηνεία για το περιεχόμενο των στίχων από έναν χρήστη του Reddit, σύμφωνα…

Αυτιάς για ψήφους Σπαρτιατών: «Δεν μπορώ να απαντήσω – Εγώ δεν είμαι πολιτικός, δημοσιογράφος είμαι» (ηχητικό)

6188958 1

Αυτιάς για ψήφους Σπαρτιατών: «Δεν μπορώ να απαντήσω – Εγώ δεν είμαι πολιτικός, δημοσιογράφος είμαι» (ηχητικό)

«Δεν είναι δουλειά μου ούτε να προσγειώνω αεροπλάνο, ούτε να κάνω εγχείρηση στο νοσοκομείο», ανέφερε…

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

tzaneio nosokomeio

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο με αιμορραγία στο μέτωπο