Θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας γιατί μας ανήκει

Κι όμως όλα αυτά με τη μικρή σημασία, είναι πολύ σημαντικά.

Ορέστης Μεταξάς 01/08/2021 | 19:59

Τι σημασία έχει, εάν είκοσι χιλιάδες παιδιά βρεθούν εκτός Πανεπιστημίων; Στο περιθώριο της κοινωνικής ένταξης. Αποκλεισμένα και τρομαγμένα, βιώνοντας την απόρριψη. Με τσακισμένα τα όνειρα και τις ελπίδες τους, ( προσωρινά;), για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη ζωή.

Τι σημασία έχουν τα δάκρυα  του γίγαντα της άρσης βαρών του Θοδωρή Ιακωβίδη;

Τι σημασία έχει εάν ο Άδωνης Γεωργιάδης  έχει εμβολιαστεί πρώτος-πρώτος εκτός σειράς, εκτός κοινωνικής αλληλεγγύης, πιστός στο κτηνώδες δόγμα ο σώζων εαυτόν σωθήτω.   

Τι σημασία έχει ότι πρώτος, περιχαρής ο Μπογδάνος,  μας ανακοίνωσε  ότι ο Ιάσονας Αποστολόπουλος ο παγκόσμιος διασώστης,  δεν θα βραβευτεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Τι σημασία έχει αν ο πρωθυπουργός και η σύζυγος  του κρύβουν  από το πόθεν έσχες τους μια εταιρία στην Γαλλία που κατέχουν παράνομα;  Και επικρατεί η ομερτά, η σιωπή και η σιγή. Ακόμα κι ο ευρωβουλευτής  της Ν.Δ o Γιώργος Κύρτσος αναρωτήθηκε: «Γιατί επιμένει τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το ζήτημα; Επικοινωνιακά δεν είναι κυρίαρχος ο ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται και η επικοινωνία…»

Τι σημασία έχει που ο πρωθυπουργός βγάζει την οικογένεια του στη πασαρέλα και εάν τολμήσεις και τους κρίνεις, ή μιλήσεις για αυτούς, ξεσηκώνονται τα αθώα trolls της ενημέρωσης  και τσιρίζουν υστερικά, «κάτω τα χέρια από την οικογένεια του πρωθυπουργού μας».  

Τι σημασία έχει εάν τσιμεντώνουν την Ακρόπολη και ξεριζώνουν μια αρχαία πόλη από τα σπλάχνα της Θεσσαλονίκης;

Μικρή σημασία έχουν, όλα αυτά και άλλα τόσα, μικρά και μεγάλα.

Μικρή σημασία έχουν, όσο περιφέρουν τις θριαμβευτικές δημοσκοπήσεις τους.

Μικρή σημασία έχουν, όσο επικρατούν η μοιρολατρία και η παραίτηση.

Μικρή σημασία έχουν, όσο ακούγεται το όλοι το ίδιο είναι. Λες και υπάρχει περίπτωση να είναι όλοι το ίδιο μ’αυτό το τέρας του Μητσοτακισμού.

Κι όμως όλα αυτά με τη μικρή σημασία, είναι πολύ σημαντικά.

Πρώτα-πρώτα τα παιδιά μας, που τους μουτζουρώνουν τα νεανικά τους όνειρα, κλείνοντας τους κατάμουτρα την πόρτα, σαν νταβατζήδες-πορτιέρηδες της νυχτερινής παρακμής.

Κι ο υπουργός που έχει νου μόνον για πάρτη του είναι ασήμαντος, σημαντικός…

Και τα δάκρυα από φιλότιμο του πρωταθλητή μας της άρσης βαρών είναι σημαντικά.

Και ο Μπογδάνος είναι σημαντικός, γιατί είναι το αηδιαστικό σύμβολο αυτής της κυβέρνησης.

Και το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού είναι σημαντικό. Όσο σημαντικό ήταν και τηλεφωνικό κέντρο της SIEMENS που πληρώθηκε κάποτε κατόπιν εορτής.

Και τα αρχαία μας…

Όλα αυτά τα πολύ σημαντικά είναι η ίδια η ζωή μας. Που καθημερινά προσπαθούν να την ευτελίσουν. Δεν θα την αφήσουμε άλλο στα χέρια τους. Θα την πάρουμε πίσω γιατί μας ανήκει.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr