Θα πάει ο Σαμαράς στην κηδεία του τέως;

Πώς ο πρώην πρωθυπουργός ανέτρεψε ό,τι αποφάσισε και σχεδίαζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Screenshot 8 8

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά για την κηδεία του τέως δρομολόγησε πολιτικές εξελίξεις και έφερε στο προσκήνιο τις δύο γραμμές που συγκρούονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο για την ταφή αλλά και συνολικά για το «θεσμό».

«Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες. Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων.

Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός, δίνουμε εξετάσεις ανθρωπιάς και Πολιτισμού», σημειώνει χαρακτηριστικά στη μακροσκελή δήλωση του ο πρώην πρωθυπουργός βγάζοντας στη σέντρα τον ίδιο τον Μητσοτάκη και κηρύσσοντας τον εαυτό του ως το βασικό εκφραστή της  πιο φιλοβασιλικής πτέρυγας εντός της δεξιάς παράταξης.

Δεν είναι τυχαίο πως μετά από τη συγκεκριμένη παρέμβαση η κυβέρνηση οπισθοχώρησε στέλνοντας στην κηδεία και τον Παναγιώτη Πικραμμένο  και συναινώντας σε 4ωρο λαϊκό προσκύνημα.

Ποιοι θα πάνε τελικά στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Μετά από όλα αυτά, το ερώτημα που τίθεται εκ των πραγμάτων είναι αν ο Αντώνης Σαμαράς θα διαλέξει να «κεφαλαιοποιήσει» την πολιτική ζημιά που προκάλεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο δρόμος για να το πετύχει αυτό είναι απλούστατος… Να παραστεί ο ίδιος στην ταφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης που εξέδωσε για την κηδεία, είναι φανερό πως ο Σαμαράς βλέπει το συγκεκριμένο γεγονός ως μια ιδανική αφορμή να εκφραστεί το αντι-μητσοτακικό στρατόπεδο στους κόλπους της ΝΔ. Και υπό αυτήν την έννοια η δήλωση Σαμαρά αποτελεί «ανοιχτό κάλεσμα» στα στελέχη της ΝΔ να δώσουν το  παρών στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου αμφισβητώντας έμπρακτα τους σχεδιασμούς του Μαξίμου.

Ανεξαρτήτως αν ο ίδιος ο Σαμαράς θα παρευρεθεί, η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου έχει αναδειχθεί σε κορυφαία εσωκομματική μάχη για τη Νέα Δημοκρατία και μένει να φανεί αν τη Δευτέρα θα εκδηλωθεί κάποιο «αντάρτικο».

Η αρχή πάντως έγινε από τον Μίλτο Χρυσομάλλη. Ο κυβερνητικός βουλευτής  δήλωσε δημόσια πρώτος ότι θα παρευρεθεί στην κηδεία, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών.

«Υπήρξε αρχηγός του Κράτους, υπήρξε κομμάτι της Ιστορίας… Έχει κλείσει το πολιτειακό. Ο αποθανών τέως βασιλιάς δεν παύει να υπήρξε και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και Ολυμπιονίκης», ανέφερε, μιλώντας στο Open, ενώ σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου, με ποια ιδιότητα θα παραστεί στη τελετή, ο κ. Χρυσομάλλης απάντησε ότι «δεν χρειάζεται μικροψυχία».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη