Newsroom

Newsroom

"Θα μείνουν στην Ελλάδα μόνο οι νόμιμοι μετανάστες" λέει ο Χρ. Παπουτσής

«Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα», όπως το χαρακτήρισε, έστειλε από τη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης κ. Χρ. Παπουτσής ,…

«Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα», όπως το χαρακτήρισε, έστειλε από τη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης κ. Χρ. Παπουτσής , δηλώνοντας ότι «στόχος της πολιτικής μας είναι να παραμείνουν στη χώρα μόνο οι νόμιμοι μετανάστες». «Οι υπόλοιποι θα φύγουν είτε με επαναπατρισμό είτε με απέλαση» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «το μήνυμα που στέλνουμε είναι σαφές και ξεκάθαρο ».

Οπως ανέφερε ο κ. Παπουτσής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση υπηρεσιών ασύλου και πρώτης υποδοχής (πρόκειται για προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην σχετική κοινοτική οδηγία 2008/115 ΕΚ) «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο». «Καλούμαστε από τη μια να σεβαστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και από την άλλη την ευθύνη που έχουμε απέναντι στην κοινωνία», σημείωσε, ενώ με αφορμή και τον φράχτη στον Εβρο είπε ότι «η προστασία των συνόρων είναι πατριωτικό καθήκον».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε 20 χρόνια να αποφασίσει για την ανάγκη ύπαρξης φράχτη «όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ», όπως είπε. «Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αυξήσετε την τιμή στο εμπόριο μεταναστών» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Αθ. Παφίλης, προβλέποντας ότι δεν θα λυθεί το πρόβλημα έτσι, ενώ «ντροπή και αίσχος» χαρακτήρισε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Β. Μουλόπουλος τη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης.

http://www.tovima.gr