«Θα με ευγνωμονείτε που δεν επέτρεψα να μείνετε στα κιτάπια της ιστορίας ως νέος Αντώνης Σαμαράς»

Άμεση και σκληρή η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο, υπογραμμίζοντας ότι ο πρώην κυβερνητικός εταίρος θα όφειλε να τον ευγνωμονεί που δεν επέτρεψε να περάσει στην ιστορία ως νέος Αντώνης Σαμαράς. 

Τσίπρας 1

«Αυτοακυρώνετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορία κύριε Καμμένο. Μας είπατε ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή. Μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι του Καβάφη. Σε λίγα χρόνια αυτό που θα μείνει είναι τα θετικά που πράξατε. Θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα το σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση και να γίνετε ένας νέος Αντώνης Σαμαράς. Να μην καταγραφείτε έτσι στα κιτάπια της ιστορίας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως «ίσως και σήμερα θα δώσω την παραίτησή μου από βουλευτής».

Όπως είπε ο κ. Καμμένος,  κατά την ομιλία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, «αποφασίστηκε οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαιώμα του λόγου, της συμμετοχής στις επιτροπές, το δικαίωμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

«Επι 4 χρόνια στηρίξαμε το κυβερνητικό έργο, εκεί που μπορούσαμε και βάλαμε πλάτη και στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια κ. Πρωθυπουργέ, το καταφέρατε. Πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε στον κ. Ερντογάν. Το επόμενο ταξίδι θα είναι στην κ. Μέρκελ. Ελπίζω να μην υπάρχει και τρίτο», ανέφερε.

«Είμαι 25 χρόνια στο κοινοβούλιο. Σε όλη μου τη ζωή ότι είχα να πω το έλεγα από το βήμα της Βουλής, ούτε εκκβίασα, ούτε εκβιάστηκα. Μετά από τόσα χρόνια ήρθε η ώρα να εκτελεστώ», σημείωσε και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρας τόνισε: «Εσείς κ. πρωθυπουργέ διαπράξατε αυτό το έγκλημα. Τι έγκλημα έκαναν αυτά τα παιδιά να βρεθούν στο δρόμο, γιατί μας κάνατε να σιωπήσουμε. Σήμερα τους λέτε πάρτε πόδι, τους στέλνετε στην ανεργία».

«Δεν παρακάλεσα κανέναν από τους ανεξάρτητους βουλευτές. Αυτοί είχαν πιο έντιμη στάση από εκείνους που με λαϊκή εντολή διαφορετική από έκεινη που είχαν, ανταλάσσουν τους ψήφους τους με την υπουργική καρέκλα», τόνισε και σημείωσε πως ίσως και σήμερα παραιτηθεί από βουλευτής.

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε τη διαγραφή του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου, μετά το πέρας της ομιλίας του στο Βουλή.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…